Traditie: bezoek een kermis met Pasen

De leukste dagjes uit met Pasen | Redactioneel door

5x paaskermis. Voor een leuk dagje uit met het gezin!

22 maart 2018 Toerisme Landelijk In sommige dorpen en steden is het een echte traditie. Met Pasen ga je naar de kermis! Geen lammetjes en brunch, maar attracties en suikerspinnen voor een dagje plezier met het hele gezin. Waar stap jij in de botsauto's? In deze 5 plaatsen vind je een echte paaskermis.

Foto 1. De paashaas mag niet ontbreken op de paaskermis. Foto: Gemeente Deventer

Paaskermis in Deventer

DEVENTER - De Deventer Paaskermis heeft een fijne lijst met kermisattracties, waar kermisgasten zich vast kunnen verheugen op de Para Jump of de Polyp. De kermis staat dit jaar van 30 maart tot en met 8 april op de Ronald Holstlaan in de buurt Platvoet. Donny Roelvink opent de kermis op 30 maart en op de laatste dag van de kermis kun je van het kermisterrein zo doorlopen naar de braderie. Geen tijd voor de Paaskermis? In de zomer is het weer kermis in Deventer!

Dolle boel op de Paaskermis in Drachten

DRACHTEN - Ook in Drachten leven kermisfans weer toe naar de paaskermis, te vinden op het Kiryat Ono-plein. Van 28 maart tot en met 2 april draaien de kermisattracties hier op volle toeren. Nieuw in 2018 zijn het Snow Party funhouse en de Goldmine Expres Achtbaan. En natuurlijk staan er weer voldoende kraampjes met traditionele kermislekkernijen. Op woensdag 28 maart is het Eurodag en draaien alle attracties voor maar één euro. Dan ga je gerust nog een extra rondje op de Paaskermis in Drachten.

Traditie in Marum: allemaal naar de kermis

MARUM - In Marum kent iedereen uitgaanscentrum de Kruisweg, maar ook iedereen weet dat het met Pasen weer kermis is! De Paaskermis in Marum is er eentje waar de hele omgeving van het Groningse dorp naar uitkijkt. Ook dit jaar, van 30 maart tot en met 2 april, belooft de organisatie weer veel attracties en daarbij zitten een aantal hele spectaculaire! En als je niet zo van die spannende attracties houdt, is het ook prima om aan de zijlijn te staan met een suikerspin. Het gaat om de gezelligheid.

Kermis in Oostvoorne

OOSTVOORNE - Oostvoorne verwelkomt de kermisattracties zoals ieder jaar voor de paaskermis van 30 maart tot en met 2 april. Op de paaskermis in Oostvoorne kunnen bezoekers volop hun geluk beproeven bij de grijpkranen, in de schiettent of bij de Lucky duck. Vissen naar eendjes! Op 1 april valt iedereen in de prijzen, want dan deelt de paashaas van 14:00 uur tot 16:00 uur gratis paaseitjes uit.

Eeuwenoude traditie: de Paaskermis Enschede

ENSCHEDE - De Paaskermis in Enschede is met recht een traditie te noemen, want al sinds 1888 is het Volkspark tijdens Pasen bezet met kermisattracties. Hier eindigt van oudsher de tweede processie en komt iedereen feestelijk bijeen. Ieder jaar zijn er zo’n 60 - 70 exploitanten, dus dat betekent een hoop kermisplezier! Nieuw dit jaar zijn onder meer de Reactor, de Thriller - Lemmerman en de Topspin. De kleintjes vermaken zich bij de Walking Waterballs of de Beach Jumper. En niet te vergeten, bij alle spelletjes en snoepkramen. De Paaskermis in Enschede is te bezoeken van 30 maart tot en met 8 april.

Dagje uit met Pasen

Niet naar de kermis, maar een ander dagje uit met Pasen? Op beide paasdagen is er genoeg te doen! Bekijk alle uitjes voor Pasen:
Foto 2. Stap in dit dwaze Boobytrap Hotel op de kermis. Foto: Gemeente Deventer
Foto 3. Volop attracties op de Paaskermis in Deventer. Foto: Gemeente Deventer
Laatst gewijzigd: 2018-03-22 13:36:27 · Gepubliceerd: 2018-03-20 15:52:03 - 3429