To tea or not to tea? Must voor theeleuten: het fesTEAval

Volg Tea Talks, kijk bij de Universi'tea en werk aan je inner beauty

Het fesTEAval Nieuws door
Foto 1. Theeproeven op het fesTEAval. Welke thee past perfect bij jou? Foto: fesTEAval.

archief oud artikel 14 april 2018 Toerisme Utrecht, Utrecht Wie van thee (en woordgrapjes) houdt, zit helemaal goed bij het fesTEAval. De derde editie van het event vindt op 22 april plaats in DeFabrique. Uiteraard staat thee in de spotlights, maar thee is een way of life, dus je vindt er ook van alles over lifestyle, ontspanning en gezond leven. Neemt niet weg dat er een hoop lekkers te krijgen is voor bij de thee. Dus waar wacht je nog op? Op naar het fesTEAval, huppathee!

Shoppen op de grootste theemarkt

Thee is het tweede populairste drankje ter wereld. Op nummer één staat water, maar ja, dat zit ook in thee. Niet zo gek dus dat zoiets populairs een complete lifestyle om zich heen heeft gecreëerd. Op het fesTEAval kom je alle aspecten van thee tegen. Shoppen op de grootste theemarkt van Nederland, leren bakken met thee, eigen thee kweken, thee leren proeven - ook wel thee voor dummies, Engelse theetradities zoals de high tea beter leren kennen en nog veel meer. Er zijn ontzettend veel workshops waar je ter plekke aan kunt schuiven. Veel workshops zijn ook leuk voor non-theelovers, zoals yoga, je inner beauty ontdekken en meedoen aan Heal'TEA workouts. Goed om te weten: workshops zijn bij de prijs inbegrepen en vooraf aanmelden kan niet; zorg op locatie dat je er op tijd bij bent, want vol is vol.

Theetrends en entertainment

Tussen de bedrijven door is er genoeg enterTHEEnment (ha) op het festival. Verschillende singer-songwriters uit Giel's Talentenjacht zoals Flemming, SERA, Pip en Philipinne treden op. Heerlijk om naar te luisteren, met een kopje thee in je hand en een lekkere snack voor erbij binnen handbereik. Ook leuk: er zijn guilty pleasures aanwezig. Je kunt hoelahoepen en trampolinespringen tot je een ons weegt. En je leert ook nog wat op het festival: ontdek meer over de nieuwste theetrends zoals de Japanse poederthee Matcha en het populaire Kombucha en test welke thee voor jou de perfecte match is.

Informatie fesTEAval 2018

  • Het fesTEAval is 22 april in DeFabrique Utrecht; een oude, sfeervolle mengvoederfabriek.
  • Het fesTEAval begint om 10:00 uur en eindigt om 17:00 uur.
  • Tickets kosten online € 14,- en aan de deur € 18,- per persoon.
  • Voor kinderen vanaf tien tot en met zestien jaar zijn de online tickets € 4,- en aan de deur € 5,50. Kinderen onder de tien jaar hebben gratis toegang.
  • Voor wat extra geld boek je het V.I.Tea High Tea vip arrangement. Word je als VIP behandeld en krijg je een high tea op locatie.
  • Er is genoeg parkeerplek voor de deur en vanaf station Maarssen rijdt de hele dag een gratis pendelbus naar het festival.
Foto 2. Perfect voor een vriendinnendag: het fesTEAval in Utrecht! Foto: fesTEAval.
Foto 3. Het festival wordt gehouden in DeFabrique. Geniet lekker buiten op het terras, of binnen in industriële setting. Foto: fesTEAval.

Laatst gewijzigd: 2018-04-12 10:52:36 · Gepubliceerd: 2018-04-11 16:16:48 - 917