Heerlijk shoppen op een hemelvaartsmarkt

Meer uitjes op Hemelvaartsdag |  
Nieuws door
Foto 1. Mensen snuffelen rond op een rommelmarkt. Foto: laurensbervoets. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com.

Gezellig naar een jaarmarkt of braderie in het hemelvaartweekend

23 mei 2022 Toerisme Landelijk Ga lekker een dagje uit in het hemelvaartsweekend! Er zijn tal van gezellige markten en braderieën, inclusief kermis, muziek, oude ambachten en familieshows. Ideaal voor een nostalgisch dagje uit met het gezin.

Oude Ambachtenmarkt Soest

SOEST, UTRECHT - Op donderdag 26 mei is er ouderwetse bedrijvigheid, gezellige muziek en lekker eten op de Oude Ambachtenmarkt in de Historische Kerkebuurt. De markt bestaat al sinds de jaren zeventig en is een echte traditie in Soest. Snuffel rond bij een echt kruidenierswinkeltje van vroeger, zie hoe een pottenbakker de mooiste creaties maakt en ga zelf aan de slag bij de interactieve kraampjes. Zo kun je een eigen bierviltje ontwerpen, kaarsen maken en - leuk voor de kinderen - dieren aaien en ponyrijden op de kinderboerderij. Poffertjes, viskraampjes, friet, bruine bonen met spek; er is ook een hoop lekkers om van te smullen.

Kleintje Rodermarkt

RODEN, DRENTHE - Een begrip in Roden en alle dorpen in de omgeving: Kleintje Rodermarkt. Het ideale evenement in het hemelvaartsweekend voor het hele gezin. Het hele dorp staat bol van de sfeer en entertainment. Met lekker eten, een braderie op Hemelvaartsdag, een strodorp met leuke kraampjes, meerdere paardenshows, een vuurwerkshow en een kermis. Je kunt op zondag ook meedoen aan een familie fietstocht en zo de bosrijke en pittoreske omgeving ontdekken. Vanaf woensdag 25 mei tot en met zondag 29 mei.

Hemelvaartsmarkt Eenrum

EENRUM, GRONINGEN - Op Hemelvaartsdag - donderdag 26 mei - is het feest in Eenrum. Dan is de traditionele Hemelvaartsmarkt Eenrum, met meer dan honderd kraampjes, livemuziek en een heerlijk sfeertje. De markt is een jaarlijks terugkerend event sinds 1977 en een succesvolle traditie waar duizenden mensen op af komen. Naast struinen over de markt kun je een kijkje nemen in de Eenrumer molen, bij diverse galeries en de Eenrumer toren. Als je goed ter been bent en het zonnetje schijnt is het beklimmen van de toren een aanrader. Bovenin heb je een prachtig uitzicht over het dorp en alle festiviteiten.

Zandmarkt Tilburg

TILBURG, NOORD-BRABANT - Niet alleen shoppen, maar ook zelf je tweedehands schatten verkopen op de Zandmarkt Tilburg. Op donderdag 26 mei kun je hier bij tientallen marktkramen speuren naar de mooiste vintage pareltjes. Tussendoor kom je bij van al het geshop op het gezellige terras, waar je allerlei hapjes en drankjes kunt bestellen. Neem zeker ook even een moment om de roofvogels en uilen van Zazu & Co te bewonderen. Leuk: er is speciaal ruimte gemaakt voor kinderen die zelf graag spullen willen verkopen. Dit is de kleedjesmarkt op de Zandmarkt. Alle kinderen die meedoen moeten zich vooraf online opgeven en krijgen op locatie van de organisatie een kleinigheidje als beloning.

Eibertjesdag Nunspeet

NUNSPEET, GELDERLAND - Op vrijdag 27 mei is het in het centrum van Nunspeet oergezellig en nostalgisch Nederlands. Het komt namelijk niet vaak voor dat zoveel klederdrachten op dezelfde dag en dezelfde plaats te zien zijn. Tijdens de Eibertjesdag Nunspeet lopen er mensen in klederdracht rond, zijn er volksdansen en klederdrachtshows, kun je tal van oude ambachten te bewonderen en kun je natuurlijk lekker winkelen bij ruim tweehonderd kraampjes. Kijk mee met klompenmakers, sigarenmakers, pottenbakkers en meer. Tip: alle klederdrachten in één keer bewonderen? Om 10:00 uur is er een optocht van folkloristische groepen in klederdracht die van heinde en verre speciaal voor de Eibertjesdag naar Nunspeet komen.

Meer markten en uitjes in het hemelvaartsweekend

  • Brabantse gezelligheid in Den Hout: bezoek de Jaarmarkt Festival Den Hout op donderdag 26 mei. Hier kun je naar hartenlust struinen over de markt en genieten van live muziek en straattheater.
  • Geniet van muziek en gezelligheid in Delden tijdens Hemels Mooi Delden. Winkelen bij een zee aan kraampjes, smullen van lekker eten en kijken naar vrolijke kinderen in de draaimolen of op een van de andere attracties;
  • Leuke uitjes en evenementen voor Hemelvaartsdag;
Foto 2. Tik de mooiste koopjes op de kop op een Hemelvaartsmarkt. Foto: www.ilkkajukarainen.fi. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com.

Laatst gewijzigd: 2022-05-24 15:59:46 · Gepubliceerd: 2018-04-23 11:26:07 - 42995