1

Hef het glas op de Week van het Nederlandse Bier

Kom proeven op het Nederlands Bierproeffestival of ontdek een brouwerij

Week van het Nederlandse Bier Nieuws door
Foto 1. Een groot bierfeest in de Grote Kerk in Den Haag tijdens het Nederlands Bierproeffestival. Foto: Week van het Nederlandse Bier © Hilko Visser

archief oud artikel 19 mei 2018 Toerisme Landelijk Heineken, Grolsch, Amstel. Heel wat goudgele rakkers die wereldwijd bekend zijn, zijn afkomstig uit Nederland. Tijdens de Week van het Nederlandse Bier van 24 mei tot en met 3 juni staan deze bieren en kleine brouwerijen die net de kelder ontgroeid zijn in de spotlights, met activiteiten als proeverijen, bierdiners en een heus Bierproeffestival. Ook openen brouwerijen massaal een weekend lang massaal hun deuren voor het publiek!

Openingsfestival

De Week van het Nederlandse Bier trapt af met het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. Van 24 mei tot 26 mei kun je proeven van meer dan 250 biertjes, afkomstig van ruim veertig Nederlandse brouwerijen. Op het terras op het kerkplein staan bovendien foodtrucks, want bier is uiteraard het lekkerst met een bite erbij. Ga in gesprek met brouwmeesters, volg de masterclasses van deskundige bierkenners en wees bij de onthulling van het Beste Bier van Nederland 2018. Naast het Nederlands Bierproeffestival zijn er de hele week op diverse locaties in het land ook andere leuke lokale bierfestivals.

Open huis bij brouwerijen

In het weekend van 1, 2 en 3 juni houden brouwerijen door het hele land open huis tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen. Kom langs en stap in het wereldje van bierbrouwers. Brouwers showen hun skills in brouwdemo's en presentaties en uiteraard mag je zelf ook proeven in de proeflokalen. Er doen maar liefst 82 brouwerijen mee in elk gedeelte van Nederland die verschillende smaakvariaties brouwen: van pils tot herfstbock. Enkele voorbeelden van brouwerijen die je kunt bezoeken: de Gulpener Bierbrouwerij in Gulpen, de Grolsche Bierbrouwerij in Enschede en de Bavaria Brouwerij in Lieshout.

Duik de kroeg in

Dinsdagavond 29 mei staat in het kader van de Week NL Pubquiz. In cafés en pubs door het hele land wordt dan de pubquiz der pubquizen gespeeld, met acht rondes. Daar zit onder andere een audio-ronde bij en een aantal rondes met open vragen over bier. Schrijf je snel in bij een kroeg bij jou in de buurt en test je kennis op het gebied van het goudgele gerstenat! Wil je wel naar de kroeg, maar niet meedoen met een pubquiz? Dan is een bierdiner misschien wat voor jou! Er zijn diverse varianten hierop door het hele land, zoals een High Beer in de Jopenkerk in Haarlem en Lentebier & Hapjes Wandeling in Eindhoven.

Foto 2. Proef allerlei soorten bier dat in Nederland is gebrouwen. Foto: Week van het Nederlandse Bier

Laatst gewijzigd: 2018-05-30 10:54:58 · Gepubliceerd: 19 mei 2018 - 677