Open Tuinen Dagen 2018: ontdek prachtig groen in hartje Amsterdam

Open Tuinen Dagen Amsterdam 2018 |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Bezoek beeldschone grachtentuinen in de Amsterdamse binnenstad

13 juni 2018 Natuur Amsterdam, Noord-Holland Snuif die heerlijke natuur op, midden in de stad! Tijdens de Open Tuinen Dagen 2018 in Amsterdam op 15, 16 en 17 juni openen prachtige grachtentuinen hun poorten voor bezoekers. Je kunt dit weekend dus exclusief een kijkje nemen in de dertig mooiste stadstuinen van Amsterdam; tuinen die anders niet toegankelijk zijn voor publiek. Het thema dit jaar is 'tuinontwerpen'.

Foto 1. Zoveel moois verborgen in de stad: ontdek hoe groen Amsterdam is tijdens de Open Tuinen Dagen 2018. Foto: DagjeWeg.NL.

Bekijk en vergelijk de mooiste tuinontwerpen

Een verborgen oase van rust in onze drukke hoofdstad: de tuinen achter de statige huizen van de Amsterdamse grachtengordel. Hier gaan prachtige groene parels schuil, achter poorten die doorgaans gesloten zijn. Maar op 15, 16 en 17 juni staan die poorten wagenwijd open! Het thema 'tuinontwerpen' staat centraal tijdens de Open Tuinen Dagen 2018. Vroeger waren tuinen vooral geometrisch omdat tuinen dienden als kijktuinen voor in de winter, wanneer mensen in de stad verbleven. Denk aan heggen en struiken gesnoeid in strakke vormen, tot in detail symmetrische tuinen. Maar de laatste jaren horen tuinen veel meer bij het huis: dezelfde stijl, dezelfde architectuur. Tijdens de Open Tuinen Dagen bekijk je ruim dertig beeldschone stadstuinen, allemaal uniek en allemaal beeldschoon.

Goed om te weten: de tuinen zijn vanwege stoepen en trappen helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Honden en kinderwagens worden niet toegelaten.

Welke tuinen doen mee?

Welke tuinen precies bezocht kunnen worden wordt vooraf niet bekendgemaakt. De dertig Amsterdamse tuinen die deelnemen aan het event staan op het entreebewijs dat je vanaf 15 juni bij een van de deelnemende startpunten kunt halen voor € 20,-. Kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis toegang. Je ticket is vanaf vrijdag 15 tot en met zondag 17 juni geldig en je kunt iedere tuin één keer bezoeken. Online een kaartje gekocht? Dan kun je dat inleveren bij een van de startpunten en krijg je er een entreebewijs inclusief locatielijst voor terug.

Startpunten Open Tuinen Dagen Amsterdam

  • Cromhouthuis, Herengracht 368;
  • Museum Van Loon, Keizersgracht 672;
  • Museum Willet-Holthuysen, Herengracht 605;
  • Huis Marseille, Keizersgracht 401;
  • Amnesty International, Keizersgracht 177.

Er een afwisselend dagje uit van maken? Bekijk wat er te doen is in Amsterdam.
Foto 2. Verken stadstuinen en grachtentuinen die normaliter niet toegankelijk zijn. Foto: DagjeWeg.NL.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2018-06-13 15:31:07 · Gepubliceerd: 2018-06-12 17:37:11 - 1400