Op Rozenfestijn Kasteeltuinen Arcen bloeit de romantiek op

Tijdens het Rozenfestijn zijn de tuinen rondom Kasteel Arcen extra fleurig

Rozenfestijn Kasteeltuinen Arcen Nieuws door
Foto 1. Het Rosarium van bovenaf. Bewonder duizenden prachtige rozen in de symmetrische siertuinen. Foto: Kasteeltuinen Arcen.

archief oud artikel 19 juni 2018 Toerisme Arcen, Limburg Magische harpmelodieën, sprookjesachtige wandelingen en duizenden rozen. Tijdens het Rozenfestijn in Kasteeltuinen Arcen vanaf 21 tot en met 26 juni is het bloemen- en plantenpark extra romantisch. Volg rondleidingen door het Rosarium, geniet van livemuziek en bekijk de mooiste tuinen en kamers vol rozen.

Meest romantische bloem ooit

Het Rosarium, tien rozentuinen die samen een weelderige rozenwereld vormen, is sowieso een hoogtepunt in Kasteeltuinen Arcen. Maar tijdens het Rozenfestijn is de beleving nâg specialer. Dan is het Rosarium op z'n mooist en staan er achtduizend (!) rozenstruiken in bloei. Zes dagen lang gaat alles in het park over rozen. Volg een rondleiding onder begeleiding van een rozen- en kruidenexpert en leer alles over het effect van rozen op lichaam en geest of bewonder een prachtige rozenshow van topbloemisten in het kasteel. Hier zie je ook speciaal ingerichte kamers in sprookjesachtige rozenthema's als Doornroosje en Belle en het Beest. Twee romantische sprookjes waarin de roos een belangrijke rol speelt. Geen wonder dat de roos symbool staat voor romantiek en liefde! Leuk detail: je krijgt als gast een gratis rooscorsage cadeau, vers van de pers.

Rozenbier en romantische optredens

Door de prachtige siertuinen dwalen is al een bijzondere beleving, maar tijdens het event staan er ook meerdere leuke activiteiten op het programma. Proef bijvoorbeeld een Rozenbiertje, koop rozenartikelen in de plantenwinkel en luister naar een harpconcert van Lies Joosten, middenin de bloemenzee. Er is zelfs een Rozenopera door Maja van 't Oever en Jan Alofs, met licht klassieke operasongs en romantische musical melodieën. Op zondag 24 juni komt de Lottumse Rozenkoningin in de Kasteeltuinen Arcen langs om bezoekers met haar aanwezigheid op te fleuren.

Rosarium in Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen is een prachtig bloemen- en plantenpark met meer dan vijftien unieke tuinen en een historische buitenplaats waar je Kasteel Arcen vindt, een kasteel uit de zeventiende eeuw. Het Rosarium is het paradepaardje van het park. Je vindt er achtduizend rozenstruiken, met ruim honderdvijftig soorten rozen. Wanneer alles in bloei staat is het park een lust voor het oog - en voor de neus, want al die bloeiende rozen ruiken heerlijk. In het park vind je ook andere thematuinen, kun je schattige dieren aaien op de Aaiweide en speel je een potje midgetgolf tussen de planten en watervallen.

Informatie Rozenfestijn Kasteeltuinen Arcen

  • Kasteeltuinen Arcen is van 29 maart tot en met 4 november dagelijks open van 10:00 uur tot 18:00 uur;
  • Het Rozenfestijn is te bezoeken vanaf donderdag 21 juni tot en met dinsdag 26 juni 2018;
  • Voor het Rozenfestijn heb je geen aanvullend entreebewijs nodig, maar heb je gewoon met een regulier kaartje toegang. Een kaartje kost € 16,- voor volwassenen en € 8,50 voor kinderen;
  • Tip: boek via DagjeWeg.NL Tickets tickets met korting voor Kasteeltuinen Arcen.
Foto 2. In het park zijn zo'n honderdvijftig verschillende soorten rozen te bewonderen. Foto: Kasteeltuinen Arcen.
Foto 3. Geniet van prachtige muziek van Lies Joosten en licht klassieke melodieën van Maja van 't Oever en Jan Alofs. Foto: Kasteeltuinen Arcen.
Foto 4. Er zijn verschillende ruimtes ingericht door bloemisten. Zie je jezelf al van deze romantische rozentrap afdalen? Foto: Kasteeltuinen Arcen.
Foto 5. Dwaal door klassieke rozentuinen in barokstijl. Foto: Kasteeltuinen Arcen.

Laatst gewijzigd: 2018-06-18 14:35:13 · Gepubliceerd: 19 juni 2018 - 1156

Activiteiten Kasteeltuinen Arcen

Nu te bezoeken

Klassiek in de Tuinen


Subtiele klanken van klassieke muziek klinken in de tuinen. In een ongedwongen sfeer beweegt u door het 32 hectare grote bloemen- en plantenpark met tientallen tuinen, waar u wordt verrast door...