Hoera, de Noord-Friese Winkeltjesroute bestaat 5 jaar!

Jubileumeditie Noord-Friese Winkeltjesroute |  
Nieuws door
Foto 1. Stop onderweg voor een heerlijke picknick. Foto: Noord-Friese Winkeltjesroute

Ontdek de leukste winkeltjes van Noord-Friesland op 30 juni

26 juni 2018 Toerisme Reitsum, Friesland Waren het 5 jaar geleden vooral nog vrouwen uit eigen streek die op de fiets sprongen voor de Noord-Friese Winkeltjesroute, tegenwoordig komen mensen van heinde en verre om te trappen en shoppen in het Friese waddenland. De fiets- en shoproute viert daarom op 30 juni 2018 een jubileumroute. Bij elke winkel of atelier staat je iets lekkers of een leuk cadeautje te wachten!

Compleet dagje uit

DagjeWeg.NL wist het al in 2016: de Noord-Friese Winkeltjesroute is hartstikke cool. Niet alleen Friesen maar mensen uit het hele land reizen af naar Fryslân om de route van 60 kilometer te fietsen en onderweg te stoppen bij leuke winkeltjes en ateliers. De route bestaat op 30 juni 5 jaar en is in die tijd uitgegroeid tot een volwaardig dagje uit. Het is zelfs mogelijk om te overnachten in B&B Bij de Pastorie in Reitsum.

Wat is de Noord-Friese Winkeltjesroute?

De Noord-Friese Winkeltjesroute is een auto- of fietsroute die je bij exclusieve winkeltjes in Noord-Friesland brengt. Je kunt hier dingen kopen, lekker eten of een workshop volgen. Op sommige zaterdagen, zoals op 30 juni, zijn alle winkels tegelijk open voor publiek en zijn er speciale acties. De deelnemende winkels van de Noord-Friese Winkeltjesroute zijn niet alleen op zaterdag geopend. Ook op donderdagen van 13:00 uur tot 17:00 uur staan de deuren van de winkels wagenwijd open. Een routekaart kun je ophalen bij één van de deelnemende winkels.

Authentieke winkeltjes

De winkels die je onderweg tegenkomt, bieden leuke en authentieke spulletjes aan. Zo scoor je bij Ald & Nij Brocante leuke brocante meubels en bij Bij de Pastorie scharrel je een leuk Engels servies bij elkaar. Verder zijn er winkels met curiosa, sieraden, mode, bloemen en leuke woonaccessoires. In de open ateliers die op de route staan, mag je zelf aan de slag. Volg een workshop glasmozaïek, ambachtelijk gedrukte katoen en bewonder meteen handgevormde kaarsen, glaskunst en beeldende kunst van kunstenaars. Veel ateliers openen hun tuinen: hier plof je gezellig neer voor een welverdiend kopje koffie.

Kleine attentie in elke winkel of atelier

De route is zo populair omdat de winkeltjes die je onderweg bezoekt kleinschalig en authentiek zijn, volgens mede-oprichtster Liesbeth Sytsma. "Men wordt persoonlijk geholpen en er ontstaan vaak leuke gesprekken met bezoekers." Slaag je niet in de ene winkel? Dan stuurt het personeel je met liefde door naar de concurrent. Iedereen gunt elkaar klandizie. Bij elke winkel of atelier krijg je op zaterdag 30 juni een lekker hapje of leuke attentie, dus je gaat sowieso met gevulde tassen naar huis! Naast winkels en atelier kun je ook een bezoekje brengen aan de kerk van Lichtaard. Deze kerk is het podium van een expositie van kunstenaars uit de omgeving!

Goed om te weten:

  • Wat?De jubileumeditie van de Noord-Friese Winkeltjesroute;
  • Waar? Starten kan bij elke deelnemende winkel of atelier, waar je een routekaart/stempelkaart krijgt. Je kunt deze ook downloaden op de website. De route is in totaal 60 kilometer lang;
  • Wanneer? Zaterdag 30 juni. De winkels en ateliers zijn geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur;
  • Hoe duur? Gratis! Bij elke winkel of atelier krijg je bovendien een kleine attentie. Geen fiets bij je? Vraag bij de winkels/ateliers naar de dichtstbijzijnde fietsverhuur.
Foto 2. Spring op die fiets en gaan! Foto: Noord-Friese Winkeltjesroute
Foto 3. Praat onderweg bij met Friesen die je tegenkomt. Foto: Friesland Holland

Laatst gewijzigd: 2018-06-26 11:53:36 · Gepubliceerd: 2018-06-25 18:55:35 - 764