1

Zwijmel samen weg bij romantische lichtshows

Wandel door de liefdestunnel en bezegel jullie liefde tijdens Lumido

Lumido 2018   Nieuws door
Foto 1. Lumido is een sprookjesachtig spektakel. Wandel door het stadspark of boek een gondelvaart om de lichtshows vanaf de bosvijver te bewonderen. Foto: Lumido.

archief oud artikel 11 juli 2018 Toerisme Apeldoorn, Gelderland Sprookjesachtig verlichte fonteinen, romantische passages langs prachtig groen, fonkelende lichtjes die weerspiegelen in de bosvijver. Klinkt romantisch - en dat is het ook. Vanaf 13 juli tot en met 18 augustus is het weer zwijmelen geblazen tijdens Lumido, het sprookje in Berg & Bos. Maak een romantisch gondelritje, bewandel de Laan der Verliefden en hang een slotje op om jullie liefde te vereeuwigen.

Romantische aanraders

Het park Berg & Bos is tot en met 18 augustus een liefdevolle thuishaven voor pure romantiek. De perfecte bestemming voor een zomerse date,, een gezinsuitje met een sprookjesachtig tintje of wie weet zelfs de perfecte locatie voor een huwelijksaanzoek... Of je nou aan het begin van een relatie staat, een originele date hebt of jullie een jubileum vieren met een avondje sfeervolle lichtshows, deze romantische onderdelen van Lumido wil je absoluut niet missen:

  • Droom samen in het gras weg bij romantische muziek van Jan Vayne en andere muzikale cupido's, terwijl lichtshows om je heen het park betoveren;
  • Wandel door de liefdestunnel, waarin je omringd bent door hartjes, water en andere romantische details. Wel hand in hand natuurlijk;
  • Wellicht een beetje cliché, maar daardoor niet minder romantisch: bezegel jullie liefde met een slotje aan het liefdeshek;
  • Maak samen een gondelvaart over de prachtige bosvijver. Je bent vrij om in te stappen wanneer het jou uitkomt. De gondels varen de hele avond, tot sluitingstijd. Je kunt ook vooraf een gondelarrangement boeken. In dat geval geldt er wel een specifieke instaptijd.
Goed om te weten: voor kinderen is er ook genoeg te doen. Goochelaar Leopold Umido zet een magische show neer en er is een nieuw, spannend spel dat de kids door het stadspark leidt.

Do de Dolfijn

Dit jaar staat tijdens Lumido het sprookje van Herman van Veen centraal: Do de Dolfijn. Het sprankelende verhaal is door hemzelf ingesproken en klinkt door Berg & Bos, ondersteund door een betoverende lichtshow. Van Veen schreef het verhaal speciaal voor Lumido. Dit is overigens niet de eerste keer dat een BN'er tijdens het lichtspektakel te horen is. In de jaren zestig klonk de stem van inmiddels wijlen Mies Bouwman in een show.

Informatie Lumido 2018

  • Lumido 2018 vindt plaats in Apeldoorn, in natuurpark Berg & Bos;
  • Van 13 juli tot en met 18 augustus geopend op vrijdag- en zaterdagavond van 20:30 uur tot middernacht;
  • Een kaartje kost € 8,- per persoon. Kinderen tot en met vijf jaar hebben gratis entree. Een gondelticket kost aanvullend € 3,50 per persoon;
  • Honden zijn welkom, mits aangelijnd;
  • Tip: Lumido is op z'n mooist na zonsondergang, of tijdens het vallen van de avond. Zwijmel...
Foto 2. Wandel samen door het magisch verlichte stadspark Berg & Bos. Foto: Lumido.
Foto 3. Lumido is op z'n mooist in de schemering of na zonsondergang; dan springen de lichtjes er echt uit. Foto: Lumido.

Laatst gewijzigd: 2023-07-12 14:30:26 · Gepubliceerd: 2018-07-10 13:52:31 - 2599