Ouwehands Dierenpark brengt feestelijke ode aan Chinese cultuur

Ouwehands Dierenpark Rhenen | Nieuws door

Wensbomen, leeuwendansen: dompel je in Rhenen onder in Chinese cultuur

29 september 2018 Toerisme Rhenen, Utrecht Door de komst van reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya is Ouwehands Dierenpark in Rhenen voor eeuwig verbonden met China. En daar zijn ze natuurlijk trots op! Tijdens de Chinese dagen op 29 en 30 september en 6, 7, 13 en 14 oktober staat de dierentuin in het teken van de Chinese cultuur. Beleef de vele tradities en rituelen die China rijk is. Bewonder een traditionele leeuwendans, volg een speurtocht door Pandasia, laat je wens achter in een van de Chinese wensbomen en neem - uiteraard - een kijkje bij de panda's.

Foto 1. Tijdens de Chinese dagen is het feest in Ouwehands Dierenpark! Panda's Wu Wen en Xing Ya vieren het feestje natuurlijk mee. Foto: Ouwehands Dierenpark.

Probeer zelf Chinese tradities uit

Ouwehands Dierenpark staat compleet in het teken van de Chinese cultuur. En wat een rijke cultuur is dat! De dierentuin staat tijdens de Chinese dagen bol van het entertainment. Ontmoet bijvoorbeeld experts in Tai Chi en Kungfu. Wij kennen het vooral uit films, maar in China is het een populaire sport voor jong en oud. Natuurlijk kun je ook zelf meedoen: beheers jij de krijgskunsten? Bewonder de indrukwekkende, traditionele leeuwendans en drakendans van dichtbij. Een leeuwendans is niet zomaar een dans, maar een kleurrijke combinatie van kunst, geschiedenis en Kungfu. De dans hoort geluk te brengen. De drakendans is een dans die wordt gebruikt om slechte invloeden van buitenaf te verjagen.

Hoe gaat het met de panda's?

Reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya maken het goed. Ze verblijven al sinds mei 2017 in Ouwehands Dierenpark. Ze hebben het naar hun zin in de dierentuin en vinden elkaar interessant. Een love story zit er echter (nog) niet in: de dierentuin vermoedt dat ze daar nog wat te jong voor zijn. Dus laten we duimen voor 2019; wie weet krijgen we dán wel een pandababy. Bekijk de tijdlijn van de panda's vanaf 2015 tot nu.

Kinderactiviteiten en shows

Tijdens de Chinese dagen is er extra veel voor kinderen te doen. Volg een speurtocht door het verblijf van de panda's - Pandasia - en ga op bezoek bij Professor Panda. Ook kun je een wens uit laten brengen bij een van de Chinese wensbomen. In de Chinese cultuur geloven ze erin dat wanneer je een wens doet en vervolgens een lint of stukje stof in de wensboom hangt, je wens ook echt uitkomt. Wie weet! Er staan ook leuke shows op het programma, die verder losstaan van de Chinese dagen. Zo gaat Bamboo Bill in zijn familieshow De Rode Robijn op zoek naar edelsteen in India en zie je Californische zeeleeuwen in de nieuwe zeeleeuwenshow.

Praktische informatie Ouwehands Dierenpark

Foto 2. Pandasia, waar Wu Wen en Xing Ya verblijven. In februari 2018 werd Pandasia uitgeroepen tot het mooiste reuzenpandaverblijf ter wereld door de Giant Panda Global Awards. Foto: Ouwehands Dierenpark.
Foto 3. Een Chinese wensboom is een boom die, volgens het volksgeloof, wensen kan doen uitkomen. Foto: Ouwehands Dierenpark.
Laatst gewijzigd: 2018-10-09 11:30:47 · Gepubliceerd: 2018-07-13 16:17:25 - 1622