Word een echte apenexpert deze zomer

Onderzoekersweken Apenheul   Nieuws door
Foto 1. Als een echte onderzoeker aan de slag in het onderzoekskamp. Foto: Apenheul.

archief oud artikel 20 juli 2018 Natuur Apeldoorn, Gelderland Het schooljaar is voorbij, maar een dagje Apenheul is in de zomervakantie hartstikke leerzaam. Tijdens de onderzoekersweken is er namelijk een heus onderzoekskamp opgesteld tussen de apen. Hier kun jij een echte apenexpert worden! Onderzoek poep, speur naar sporen en raad welke aap tegenover je zit.

Onderzoekskamp in Apenheul

Van 20 juli tot en met 19 augustus 2018 opent Apenheul een onderzoekskamp, middenin het park bij restaurant BigFood. In dit onderzoekskamp leer je alles over grote en kleine apen. Hartstikke leuk, want het is veel leuker om naar apen te kijken als je ook echt veel over ze weet. Pak bij de ingang de gratis apenspotkaart mee, zodat je geen onderdeel mist! De apen in de Apenheul lopen los rond, dus je kunt ze van dichtbij bestuderen. Bijzonder!

Ontdek meer zomerse activiteiten in dierentuinen in de zomervakantie!

Wat is er te doen?

  • Leer van apenpoep. Ga aan de slag met echte apenpoep en onderzoek wat de aap heeft gegeten en of hij gezond is. Kijk, vergelijk, ruik en draai je eigen drol!
  • Speel Wie is het? met apen. Probeer te raden welke aap tegenover je zit. Welke kleur haar heeft de aap? Heeft hij een baard? Stel vragen aan je tegenstander en raad de apensoort.
  • Speur naar apensporen. Welke aap laat welke sporen na? Hoe kun je zien of er een gorilla of chimpansee heeft gelopen? Lijken de hand- en voetafdrukken op die van jou? Vergeet niet om de apenpoten een high five te geven!
  • Bekijk het werk van echte experts. Naast je eigen onderzoek zijn de onderzoeken van echte apenexperts ook hartstikke interessant. Bewonder een apenschedel of gorillaskelet en leer alles over wat onderzoekers al hebben ontdekt over apen.
  • Spot vanuit alle hoeken apen. Op allerlei plekken in het basiskamp staan kijkers waarmee je verschillende apen kunt spotten. Op je spotkaart kun je afvinken welke apen je al gezien hebt. Er wonen maar liefst 37 apensoorten in Apenheul, dus je bent wel even zoet!

Ruime zomeropeningstijden

Handig: Apenheul is in de zomervakantie, van 14 juli tot en met 26 augustus, een uurtje langer geopend. Je kunt tot 18:00 uur genieten van alle apen! Let op: het Doodshoofdapenbos en Berberapengebied gaan een uur voor sluitingstijd dicht. Trek gekregen van al dat onderzoeken? Speciaal voor de zomermaanden is pizza-restaurant La Coda geopend vanaf 16:00 uur. Geniet voor een klein bedrag onbeperkt van overheerlijke pizzapunten!

Goed om te weten:

  • Wat? Onderzoeksweken;
  • Waar? In Apenheul in Dordrecht;
  • Wanneer? Het onderzoekerskamp is van 20 juli tot en met 19 augustus 2018 elke dag open van 10:30 uur tot 15:30 uur.;
  • Hoe duur? Een toegangskaartje voor volwassenen kost € 22,50 en voor kinderen van drie tot en met twaalf jaar € 19,50. Tickets zijn online goedkoper. Voor € 5,- is een onderzoekers-apenspotpakket te koop inclusief pet, rugzak en verrekijker.
Foto 2. Leer jij deze vrolijke orang-oetan beter kennen? Foto: Apenheul.

Laatst gewijzigd: 2018-07-20 08:32:04 · Gepubliceerd: 2018-07-19 11:50:01 - 1037