Uitfeest Utrecht 2018: dit jaar twee dagen lang feest!

Uitfeest Utrecht 2018 | Nieuws door

Start van Utrechts cultureel seizoen voor het eerst een tweedaags festival

14 september 2018 Toerisme Utrecht, Utrecht De start van het cultureel seizoen in Utrecht wordt dit weekend feestelijk afgetrapt met het Uitfeest Utrecht 2018! Dit jaar niet één, maar twee dagen feest. Op zaterdag 15 september is het open huis op ruim honderd locaties en op zondag 16 september is er in verschillende tehaters en concerthallen een programma vol muziek, film en kunst.

Foto 1. Geniet twee dagen van optredens, workshops en andere culturele activiteiten tijdens het Uitfeest Utrecht 2018! Foto: Culturele Zondag © Jelmer de Haas.

Zelfportret en voorleesmarathon bij station

De eerste culturele feestdag wordt om 13:00 uur afgetrapt op het Jaarbeursplein met het bijzondere project What is the City but the People?. Een gigantische catwalk komt op het plein te staan met 150 Utrechters als modellen. Samen vertegenwoordigen ze de stad; een levend zelfportret dus. Door de hele stad is het zaterdag open huis. Op meer dan honderd locaties in het centrum en de randwijken gaan de deuren open en kun je binnenstappen om van een optreden te genieten of om mee te doen met een activiteit. Op verschillende grote locaties door de stad is tot in de late uurtjes van alles te beleven: optredens, workshops, rondleidingen, exposities, foodtrucks. Bijzonder: op Centraal Station is er een voorleesmarathon van Anna Karenina - voorgelezen door 1000 (!) vrouwen.

Culturele zondag voor jong en oud

Ook op zondag 16 september staat er veel op de planning. Bewonder exposities van galeries in speciaal ingerichte zeecontainers op de Neude of neem een kijkje in de Winkel van Sinkel en leer alles over de nieuwste films, fake news, robots en de zin en onzin van het online bestaan. Voor kinderen is er ook een hoop te doen! Er is een speciaal bibliotheekprogramma voor kinderen - compleet met babyconcerten en kidscolleges - en zijn er familievoorstellingen. Zing bijvoorbeeld uit volle borst mee met liedjes uit de musical Mamma Mia! of ga naar de drijf-in bioscoop bij de Weerdsluis.

Bekijk meer weekendtips voor een dagje uit op 15 en 16 september.
Foto 2. Doe mee met leuke workshops voor jong en oud tijdens het Uitfeest. Foto: Culturele Zondag © Remke Spijkers.
Foto 3. Ontdek in de Winkel van Sinkel alles over media, technologie en fake news. Foto: Culturele Zondag © Remke Spijkers.
Foto 4. Voor kinderen zijn er leuke concerten, optredens en theatershows op verschillende locaties in de stad. Foto: Culturele Zondag © Remke Spijkers.
Laatst gewijzigd: 2018-09-13 15:12:09 · Gepubliceerd: 2018-09-13 14:44:38 - 507