Ben jij geschikt voor een ruimtereis?

Museon: ontdek de wereld! | Nieuws door

Maak een reis door de ruimte in het Museon Den Haag

26 oktober 2018 Wetenschap Den Haag, Zuid-Holland Is een reis naar de andere kant van de wereld niet ver genoeg? Droom je stiekem van een reis buiten onze aarde? In de tentoonstelling Reizen in de Ruimte in het Museon komen bezoekers erachter wat er allemaal bij zo'n ruimtereis komt kijken. En ben je eigenlijk wel geschikt voor een reis door de ruimte?

Foto 1. Astronaut André Kuipers opende de tentoonstelling in het Museon. Foto: Museon

De reis in het Museon start op aarde, maar daar staat meteen al een mooie uitdaging te wachten. Ben je eigenlijk wel geschikt om de ruimte in te gaan? Op een fitnessparcours testen bezoekers hun conditie, want je moet wel in goede gezondheid zijn voor een ruimtereis. Door verschillende testjes krijg je een idee welke apparatuur de astronauten moeten bedienen. En hoe is het met de reactiesnelheid? In de tentoonstelling Reizen in de Ruimte gaan (groot)ouders met hun kinderen aan de slag. En stappen vervolgens in een soort raket, waar een slaapcabine en wc van een ruimtestation te zien zijn.

Hoe moet je leven op een andere planeet

Maar eenmaal uit die raket of ruimtestation en op die andere planeet, wat dan? Is het mogelijk om te leven op een andere planeet, zoals Mars? In de tentoonstelling doe je nieuwe kennis op over de mogelijkheden die er zijn. En kun je meteen aan de slag met het verbouwen van groente daar op die bodem van Mars. Dat wordt verlicht met ledlampen of groeit in afgesloten glazen bollen.

Applab en Scienceshow

Bij de tentoonstelling Reizen in de Ruimte organiseert het Museon verschillende activiteiten. Zo kunnen jonge bezoekers iedere zondag aanschuiven bij de Scienceshow waar allerlei vragen over ruimtevaart worden beantwoord. En je mag meedoen aan allerlei spannende experimenten! Op woensdag, zaterdag en zondag is het Cinekid Applab open. Kinderen gaan hier samen met hun ouders aan de slag met creatieve en educatieve apps. Maak een stop-motion filmpje en zie hoe een kleurplaat gaat leven door 3D.

Foto 2. Beeld van de tentoonstelling Reizen in de Ruimte. Foto: Museon
Laatst gewijzigd: 2018-10-30 11:32:00 · Gepubliceerd: 2018-10-25 20:57:10 - 2872