Twinkel, twinkel, Twentse stad!

Winterpret tijdens Winter Wonderland Enschede

Winter Wonderland Enschede 2022   Redactioneel door
Foto 1. Enschede is tot en met 8 januari 2023 de ultieme winterstad. Foto: Winter Wonderland Enschede © Ebo Fraterman.

7 december 2019 Toerisme Enschede, Overijssel Schaatsen, shoppen op de kerstmarkt en wandelen door een prachtig verlichte stad. Kom in de kerstsferen tijdens Winter Wonderland Enschede! Op straat klinkt kerstmuziek, binnen in de huizen branden kaarsjes en er wordt volop chocolademelk en glühwein geschonken. Tot en met 8 januari barst het van de winterse activiteiten in Enschede. Nu alleen nog hopen op een pak sneeuw om het plaatje compleet te maken.

Schaatsen op de Oude Markt

De hele decembermaand plus de kerstvakantie is het extra gezellig in Enschede. Op de Oude Markt is traditiegetrouw weer een overdekte ijsbaan te vinden. Kom gezellig een rondje schaatsen en warm je daarna aan een dampende mok chocomelk of een glaasje glühwein in het schaatscafé ernaast. Voor de schaatsbaan betaal je €5,- entree. Als je er schaatsen bij huurt is het € 7,50 per persoon. Handig om te weten: noren, klapschaatsen en kunstschaatsen zijn niet toegestaan op de ijsbaan.

Foto 2. Kom gezellig schaatsen op de overdekte ijsbaan op de Oude Markt. Foto: Winter Wonderland Enschede © Nicole Tanke.

Romantische winterstad

Als je dan toch in de stad bent tijdens Winter Wonderland Enschede, mag je deze blikvangers niet voorbijlopen. Traditiegetrouw schittert de Twentse Ros ook dit jaar in de binnenstad. De hele periode zie je hem steigeren voor het stadhuis. Op het H.J. van Heekplein komt weer een gigantische kerstboom te staan, inclusief lichtjes natuurlijk. Voor stelletjes is de Langestraat een must. Die wordt omgetoverd tot the Long Lane of Love. Een straat vol hartjes, romantische versieringen en een bankje speciaal voor koppels - inclusief mistletoe voor een stiekeme kus.

Foto 3. Inmiddels traditie: de lichtgevende Twentse Ros in de binnenstad! Foto: Winter Wonderland Enschede.

Nieuw! Enschede Lights Up

Nieuw op het programma dit jaar: een kilometers lange lichtroute met grootschalige, technologische lichtprojecties. Van 15 tot en met 18 december volg je de gratis (!) route langs bekende gebouwen in Enschede. Denk aan een lichtgevende kerstcarroussel, een interactieve onderwaterwereld en een megaflipperkast. Dit wil je niet missen!

Foto 4. De meest romantische straat van Enschede. Foto: Winter Wonderland Enschede.

Deze winteractiviteiten zijn ook leuk!

Foto 5. Enschede is tot en met 8 januari 2023 de ultieme winterstad. Foto: Winter Wonderland Enschede © Ebo Fraterman.

Laatst gewijzigd: 2022-12-07 16:32:45 · Gepubliceerd: 2018-12-06 11:57:54 - 6617