Twinkel, twinkel, Twentse stad!

Winter Wonderland Enschede 2019 |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Winterpret tijdens Winter Wonderland Enschede

7 december 2019 Toerisme Enschede, Overijssel Schaatsen, shoppen op de kerstmarkt en wandelen door een prachtig verlichte stad. Kom in de kerstsferen tijdens Winter Wonderland Enschede! Op straat klinkt kerstmuziek, binnen in de huizen branden kaarsjes en er wordt volop chocolademelk en glühwein geschonken. Tot en met januari barst het van de winterse activiteiten in Enschede. Nu alleen nog hopen op een pak sneeuw om het plaatje compleet te maken.

Foto 1. Enschede is tot en met 5 januari 2020 de ultieme winterstad. Foto: Winter Wonderland Enschede © Ebo Fraterman.

Schaatsen op de Oude Markt

De hele decembermaand plus de kerstvakantie is het extra gezellig in Enschede. Op de Oude Markt is traditiegetrouw weer een overdekte ijsbaan te vinden. Kom gezellig een rondje schaatsen en warm je daarna aan een dampende mok chocomelk of een glaasje glühwein in het schaatscafé ernaast. Voor de schaatsbaan betaal je € 4,- entree. Als je er schaatsen bij huurt is het € 6,- per persoon. Handig om te weten: noren, klapschaatsen en kunstschaatsen zijn niet toegestaan op de ijsbaan.

Romantische winterstad

Als je dan toch in de stad bent tijdens Winter Wonderland Enschede, mag je deze blikvangers niet voorbijlopen. Traditiegetrouw schittert de Twentse Ros ook dit jaar in de binnenstad. Tot en met 5 januari zie je hem steigeren voor het stadhuis. Op het Stationsplein staat een betoverend ijspaleis en op het H.J. van Heekplein komt weer een gigantische kerstboom te staan. Inclusief lichtjes, natuurlijk. Voor stelletjes is de Langestraat een must. Die wordt omgetoverd tot the Long Lane of Love. Een straat vol hartjes, romantische versieringen en een bankje speciaal voor koppels - inclusief mistletoe voor een stiekeme kus.

Let op: de tekst gaat nog verder onder de video.

Meer wintersteden

Winter Wonderland Enschede begint zaterdag 7 december 2019 tot en eindigt op zondag 5 januari 2020. Er zijn nog veel meer steden die tijdens de donkere dagen veranderen in kerststeden!
Foto 2. Kom gezellig schaatsen op de overdekte ijsbaan op de Oude Markt. Foto: Winter Wonderland Enschede © Nicole Tanke.
Foto 3. De hele stad is sfeervol versierd en er klinkt overal gezellige kerstmuziek. Foto: Winter Wonderland Enschede © Nicole Tanke.
Foto 4. Inmiddels traditie: de lichtgevende Twentse Ros in de binnenstad! Foto: Winter Wonderland Enschede.

Laatst gewijzigd: 2020-12-03 17:31:07 · Gepubliceerd: 2018-12-06 11:57:54 - 6081