Bezoek de enige drijvende kerstmarkt in Nederland

In Leiden stap je van de kade voor de leukste kerstwinkeltjes

Dagje weg in Leiden Nieuws door
Foto 1. De drijvende kerstmarkt in Leiden. Lichtjes reflecteren in het water tussen de kerstchaletjes. Foto: Leiden Marketing

archief oud artikel 9 december 2019 Toerisme Leiden, Zuid-Holland Bij de kerstmarkt in Leiden klotst het water onder je voeten! Hier vind je de kerstmarkt niet op een plein of in de straatjes, maar op de Nieuwe Rijn. Stap van 13 tot en met 24 december de kade af en wandel over de pontons van kerstwinkeltje naar kerstwinkeltje. Gezellig midden in het centrum, omgeven door twinkelende lichtjes.

Loop boven het water tussen de kerststalletjes

De drijvende kerstmarkt in Leiden ligt tussen de Sint Sebastiaansbrug en de mooie Koornbrug. Stap de kade af en geniet van een winterse wonderwereld. Vooral 's avonds is de drijvende kerstmarkt prachtig, als de vele lichtjes branden en om je heen weerspiegelen in het water. Lekker snuffelen naar leuke spulletjes in de houten kerstchaletjes en tussendoor bijkomen op de gezellige terrasjes met warme chocolademelk of glühwein. Zin in actie? Loop dan onder de mooie boog van de Koornbrug door naar de drijvende ijsbaan en zwier rondjes over het ijs.

Maak een selfie op de 'selfie brug'

De mooiste kerst selfie maak je tijdens de drijvende kerstmarkt! Stap op de Sint Sebastiaansbrug en je ziet het meteen: veel kerstiger dan de sfeervolle chaletjes achter je op het water krijg je het niet. Deze brug is niet voor niets even dé selfiebrug van Nederland. Wacht voor het mooiste plaatje wel even tot de lichtjes branden.

Schaatsen en kermis

Naast de kerstmarkt ligt de drijvende ijsbaan. Hier kun je tot en met 5 januari terecht voor snelle rondjes, romantisch hand in hand zwieren met je date of lekker krabbelen achter een stoel. Loop zeker ook even naar de nostalgische kermis op het Stadhuisplein. Een verse wafel eten, glaasje warme chocomel erbij en dan even in de ouderwets mooie draaimolen, alsof je terugstapt in de tijd.

Handige weetjes

Foto 2. Neem de ultieme kerst selfie vanaf de 'selfie brug'. Foto: Leiden Marketing
Foto 3. Lekker shoppen boven het water. Foto: Leiden Marketing/Hielco Kuipers
Foto 4. Naast de drijvende kerstmarkt ligt ook een drijvende ijsbaan. Foto: Leiden Marketing

Laatst gewijzigd: 2024-01-04 13:59:04 · Gepubliceerd: 9 december 2019 - 22230