1

Magische verhalen komen tot leven in een bevroren wereld

Bezoek het Nederlands IJsbeelden Festival in de IJsselhallen

Het Nederlands IJsbeelden Festival Nieuws door
Foto 1. Fantastische werelden zoals Alice in Wonderland, The Hobbit en Dracula komen tot leven in de IJsselhallen. Foto: Het Nederlands IJsbeelden Festival.

archief oud artikel 14 december 2018 Toerisme Zwolle, Overijssel Winter is coming. Wandel door magische winterwerelden tijdens het Nederlands IJsbeelden Festival in Zwolle. Het thema van de 2018/2019 editie is Wereldberoemde Verhalen. Klassieke sprookjes als Alice in Wonderland, magische hits als Harry Potter, Narnia en Game of Thrones en romantische tragedies als Romeo en Julia. In prachtige, kraakheldere ijscreaties bewonder je in de IJsselhallen allerlei verhalen terug die ons al eeuwen bezighouden.

IJsbeelden zo helder als kristal

Je waant je in de strengste winter van Narnia, het besneeuwde bos uit Bambi en een ijskoud Neverland waar Kapitein Haak je op je hielen zit. De mooiste verhalen komen tot leven in het Nederlands IJsbeelden Festival in Zwolle. Veertig ijskunstenaars uit alle hoeken van de wereld hebben keihard gewerkt om van 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw de mooiste beelden te maken. Het grootste beeld is zo'n zes meter hoog! In totaal kom je in de expo 25 wereldberoemde verhalen tegen, die worden uitgebeeld in prachtige sculpturen met magische lichteffecten. Lees de recensie over het Nederlands IJsbeelden Festival van DagjeWeg.NL.

Gratis WinterWonderland

Behalve liefdesdrama's en sprookjes met een duister tintje schitteren ook Bambi, Pinokkio, Pippi Langkous en andere kinderverhalen op het festival. In de kerstvakantie komt er voor kinderen extra entertainment bij. Een WinterWonderland met onder andere kermisattracties, springkussens, een ijsglijbaan en bioscoop. In die periode rijdt er ook een gratis treintje van het festival naar de binnenstad van Zwolle, met verschillende haltes in het centrum. Het festival ligt op zo'n zeven minuten lopen van de stad, dus je kunt er sowieso makkelijk een compleet dagje uit van maken. Let op: het treintje rijdt niet op 31 december 2018 en 1 januari 2019.

Info IJsbeelden Festival

  • Het Nederlands IJsbeelden Festival is vanaf 15 december 2018 tot en met 3 maart 2019 te bezoeken in de IJsselhallen in Zwolle;
  • Het festival is vanaf dinsdag tot en met zondag open van 10:00 uur tot 17:00 uur. Tijdens schoolvakanties is het festival ook op maandag open. Gesloten op 1 januari 2019;
  • Kleed je warm aan! In de tentoonstellingsruimte is het zo'n -10 graden Celsius, om de ijsbeelden in goede conditie te houden;
  • Even bijkomen van de kou? Warm je op het Horecaplein op aan warme, winterse lekkernijen.
Foto 2. Ook kinderhelden als Pippi Langkous komen in ijsversie voorbij. Foto: Het Nederlands IJsbeelden Festival.
Foto 3. De veertig beste ijskunstenaren ter wereld hebben maandenlang gewerkt om 25 wereldberoemde verhalen uit te beelden in sculpturen van sneeuw en ijs. Foto: Het Nederlands IJsbeelden Festival.
Foto 4. In de gigantische tentoonstellingsruimte is het maar liefst -10 graden Celsius. Kleed je dus warm aan! Foto: Het Nederlands IJsbeelden Festival.

Laatst gewijzigd: 2018-12-21 16:12:15 · Gepubliceerd: 2018-12-13 10:21:20 - 3396


-advertentiepositie-