1

It giet oan! Elfstedentocht in het Openluchtmuseum

Stempel alle elf steden af tijdens de winter in het Openluchtmuseum

Ga naar het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem   Nieuws door
Foto 1. Rijd jij 'm uit? De Elfstedentocht in het Nederlands Openluchtmuseum. Foto: Nederlands Openluchtmuseum

archief oud artikel 18 december 2018 Toerisme Arnhem, Gelderland Nu de winter haast zwoel is, is de kans op een Elfstedentocht kleiner dan ooit. Toch giet it oan in het Nederlands Openluchtmuseum, waar de nostalgische winter heerst. Stempel je kaart vol en kluun alsof je leven er vanaf hangt om de tocht te volbrengen.

Voorheen konden alleen scholen de Elfstedentocht afleggen in het Nederlands Openluchtmuseum, maar deze winter staan ook gezinnen aan de start. Met een stempelkaart in de hand beginnen ze aan een 'barre' tocht door het museum en ontdekken gaandeweg meer over de historie van de Elfstedentocht. Eenmaal buiten voert de Elfstedentocht langs de leukste winteractiviteiten. Daar moeten de deelnemers allerlei opdrachten uitvoeren. En wie alle opdrachten uitvoert, kan alle elf steden afstempelen. Stempelkaart vol? Dan is de tocht volbracht! Van 8 december 2018 tot en met 20 januari 2019 beleef je in het museum een nostalgische winterdag. En ieder weekend tijdens deze winterperiode, kunnen gezinnen tussen 10:00 uur en 15:00 uur op het Entreeplein starten met de Elfstedentocht.

Winter in het Nederlands Openluchtmuseum

Geniet in het Nederlands Openluchtmuseum van het gezelligste jaargetijde: de winter! Smul van winterse lekkernijen, roetsj van de sleebaan en bak samen verse broodjes boven de vuurkorf. Wil je naast de opdrachten van de Elfstedentocht ook nog echt een rondje schaatsen? Dat kan op de ijsbaan, waar je gratis schaatsen kunt lenen. Voel je voor even een echte Henk Angenent of Erik Hulzebosch en warm daarna op met warme chocolademelk!

Bestel tickets met 25% korting

Zin in een winters dagje met het gezin? Bestel tickets met 25% korting voor de winter in het Nederlands Openluchtmuseum! De tickets zijn geldig van 8 december 2018 tot en met 20 januari 2019.

Al in het Nederlands Openluchtmuseum geweest? Tip: laat een beoordeling achter en maak kans op vrijkaarten voor een leuk uitje.
Foto 2. Na de Elfstedentocht nog even echt op de schaats. Foto: Nederlands Openluchtmuseum

Laatst gewijzigd: 2018-12-19 08:33:35 · Gepubliceerd: 2018-12-18 17:11:37 - 1101