1

Droom weg in een ijskoude wereld vol magie

Het Nederlands IJsbeelden Festival is een magische must see

Het Nederlands IJsbeelden Festival Reportage door
Foto 1. Een vurige Daenerys Targaryen uit Game of Thrones, een van de topstukken van het Nederlands IJsbeelden Festival. Foto: DagjeWeg.NL.

archief oud artikel 21 december 2018 Toerisme Zwolle, Overijssel Het is er zo koud dat het ijs al aan de buitenkant van de deur staat. Voordat je de deur opent - en je de vrieskou in één klap als een ijzige wind in je gezicht krijgt - hoor je de muziek al. Betoverende melodieën uit bekende sprookjes en meeslepende, magische avonturen. Harry Potter, De Kronieken van Narnia, De Drie Musketeers, A Christmas Carol en zoveel meer. Met de komst van het Nederlands IJsbeelden Festival in de IJsselhallen is in Nederland een puur stukje magie neergestreken. DagjeWeg.NL bezocht de langverwachte ijsexpo.

Wonderland van ijs en sneeuw

Val met Alice door 'the rabbit hole', glij met Pippi van de ijsglijbaan in Villa Kakelbont en loop letterlijk door de ijskoude kledingkast de wondere wereld van Narnia binnen. Wereldberoemde verhalen komen tot leven tijdens het Nederlands IJsbeelden Festival in Zwolle. Stap een magisch winterwonderland binnen, waar je van de ene klassieker in de andere belandt. Een ijskoude Romeo biedt zijn Julia - die natuurlijk op het balkon staat - een roos aan. Hobbit Bilbo bereidt zich voor op een onvermijdelijke strijd, met een Smaug van sneeuw in zijn kielzog. De kraakheldere Patronus van tovenaarsleerling Harry Potter fonkelt in de spotlights, om de dreigende Dementors te verdrijven.

Handig: je kunt bij binnenkomst een stempel krijgen. Op die manier kun je onbeperkt in en uit lopen. Fijn als je even naar de wc moet, tussendoor wat wilt eten of als je gewoon heel graag nâg een keertje het rondje wilt lopen.

Betoverende details

Maak niet de fout om alles door je camera te bekijken. We geven gelijk toe dat we als hysterische fans door de expositie zijn gerend, onze camera in de aanslag. Maar neem de tijd om je te verwonderen. Hoe langer je naar de kraakheldere creaties kijkt, hoe meer je ziet. De details van de ijssculpturen zijn echt prachtig. De klauwen van de Dementors lijken te smelten, een winters Narnia lijkt door de gigantische kledingkastdeuren ineens geen sprookje meer en zelfs de scheve tandjes van Quasimodo stralen je tegemoet. Terwijl je van het ene sprookje in het andere valt, klinken de wereldberoemde soundtracks door de ijskoude ruimte. De route langs de ijssculpturen is al net zo magisch als de beelden zelf. Je loopt letterlijk door poorten en huisjes van ijs. Onder Julia's balkon door, door het geraamte van de walvis uit Pinokkio, recht op de draken uit Game of Thrones af. Een exacte kopie van Daenerys Targaryen staat statig tussen de draken en er lijkt vuur van haar af te spatten, ook al is ze van ijs.

IJskoud met een knipoog

Behalve de toffe lichteffecten en indrukwekkende ijs- en sneeuwbeelden, zitten er ook winterse grapjes in de expo. Schuif bijvoorbeeld aan de ijstafel van The Mad Hatter aan voor een fotomomentje à la Alice in Wonderland of neem op het kerkhof van Dracula plaats in een doodskist van ijs. Het mag echt, je moet het alleen wel durven. Tijdens het festival maak je trouwens kans op mooie prijzen door je leukste en beste foto te delen op social. Dus pak je grappige fotomomentje!

Info IJsbeelden Festival

  • Het Nederlands IJsbeelden Festival is vanaf 15 december 2018 tot en met 3 maart 2019 te bezoeken in de IJsselhallen in Zwolle;
  • Het festival is vanaf dinsdag tot en met zondag open van 10:00 uur tot 17:00 uur. Tijdens schoolvakanties is het festival ook op maandag open;
  • Kleed je warm aan! In de tentoonstellingsruimte is het zo'n -10 graden Celsius, om de ijsbeelden in goede conditie te houden.
Foto 2. Per ongeluk door de kledingkast de magische wereld van Narnia binnenlopen lijkt ineens niet zo onwaarschijnlijk meer. Foto: DagjeWeg.NL.
Foto 3. Van Tarzan tot Alice in Wonderland: de mooiste magische verhalen komen tot leven in de IJsselhallen. Foto: DagjeWeg.NL.
Foto 4. Pak je momentje en ga lekker kek op de kiek! Door de expo staan verschillende interactieve fotomomenten. Foto: DagjeWeg.NL.
Foto 5. Harry Potter tovert een ijskoude Patronus tevoorschijn. Foto: DagjeWeg.NL.
Foto 6. Aan elk detail is gedacht: de ijsbeelden zijn zo kraakhelder dat je zelfs de tandjes van Quasimodo kunt tellen. Foto: DagjeWeg.NL.
Foto 7. Een ijskoude Sherlock Holmes in actie op de expo: zou hij een cold case oplossen? Foto: DagjeWeg.NL.
Foto 8. Wandel door het geraamte van de walvis naar een van de liefste ijsbeelden: een knuffelende Geppetto en Pinokkio. Foto: DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2019-01-08 10:15:19 · Gepubliceerd: 2018-12-21 15:28:45 - 10981


-advertentiepositie-