Top 5 originele romantische uitjes

Romantische dagjes uit | Nieuws door

Met deze originele dates is elke dag Valentijnsdag

9 februari 2020 Toerisme Landelijk Niet awkward tegenover elkaar zitten nippen aan een drankje, of in stilte naast elkaar zitten in de bioscoop. Met deze originele romantische date-ideeën heb je pas echt een leuke date. Leuk om iemand cadeau te doen ter ere van Valentijnsdag of een jubileum. Zwijmelen gegarandeerd!

Let op, voorkom verspreiding coronavirus: Houd 2 meter afstand van andere mensen. Verdere tips? Zie richtlijnen van het RIVM.

Foto 1. Zwijmelen in de Zwevende Bloementuin. De Orchideeën Hoeve is een romantisch en tropisch paradijs, vooral op 14 februari. Foto: De Orchideeën Hoeve.

Zwijmelen in de zwevende tuin

LUTTELGEEST - Dineren op Valentijnsdag op een tropische locatie klinkt als een érg romantisch uitje. In de Zwevende Bloementuin kunnen stellen op vrijdag 14 februari tussen 18:00 uur en 19:00 uur (op reservering) genieten van een uniek valentijnsdiner van maar liefst vijf (!) gangen. Zwijmel en smul! Maar eigenlijk is de Orchideeën Hoeve altijd een goede plek voor een romantisch dagje uit. Samen door de tropische bloemenzee wandelen, gezellig lori's voeren of een stiekeme kus delen terwijl jullie worden omringd door tientallen kleurige vlinders. Een tropisch paradijs waar liefde tot bloei komt!

Soundtrack van de liefde

EDE - Soms zou je willen dat jullie romance een eigen soundtrack had. Vier jullie liefde op vrijdagavond 14 februari met een klassiek concert in de Edesche Concertzaal. Het Alma Quartet - een strijkkwartet - speelt de sterren van de hemel met stukken van Beethoven, Haydn en Sjostakovitsj. Als dat geen romantische en dramatische soundtrack is om jullie gevoelens mee te bezegelen... Het concert begint om 20:00 uur en is inclusief een gratis hapje en drankje tijdens de pauze en na het concert.

Hartstochtelijke historie

MUIDEN - Vier Valentijnsavond op het Muiderslot. Luister in de taveerne naar de liefdesliederen van troubadour Lucas Florent en ontdek dat de zeventiende eeuw allesbehalve een preutse periode was. Verken het complete kasteel terwijl je van alle wilde verhalen blosjes op de wangen krijgt. Er worden liefdesdrankjes geschonken, je komt allerlei smeuïge details over vroeger te weten en natuurlijk is het Muiderslot extra sfeervol versierd. Je kunt zelfs spontaan trouwen, in de slotkapel van het kasteel! Niet écht natuurlijk, maar met een eetbare ring. De avond is van 19:00 uur tot 23:00 uur. Reserveer vooraf! Psst: ook als het geen Valentijn is, is Muiderslot de moeite waard als date. Boek online tickets voor een dagje Muiderslot!

Hand in hand bibberen

ZWOLLE - Zwolle is sowieso een romantische stad om doorheen te lopen of samen koffie te drinken. Maar met Het Nederlands IJsbeelden Festival maak je het dagje uit nóg romantischer. Bibber bij tien graden onder nul weg bij historische verhalen en wereldberoemde figuren uit de geschiedenis. Compleet met bombastische soundtracks op de achtergrond. In de IJsselhallen wandel je van het ene naar het andere tijdperk. En natuurlijk moet je elkaar wel een beetje warm houden: heb je een excuus om arm in arm lekker dicht elkaar aan te lopen. De ijssculpturen zijn nog tot en met 1 maart 2020 te bewonderen.

Prins op het witte paard

LANDERUM - Het prins op het witte paard is in Landerum een sprookje dat werkelijkheid wordt! Misschien is het paard niet echt wit, maar de dieren zijn sowieso majestueus genoeg om de ruiter er als royalty uit te laten zien. Kom samen paardrijden op Terschelling en boek een privérit door de romantische duinen. De eilandwind door jullie haren, omgeven door prachtige natuur. Zo kom je samen even helemaal tot rust. Ervaring is niet nodig; je krijgt instructies op locatie. Daarna romantisch nakletsen bij De Rustende Jager, vlakbij het opstappunt.

Meer romantiek

Foto 2. Tijdens een rondleiding op valentijnsavond op het Muiderslot leer je alles over romantiek in de zeventiende eeuw. Op de foto zie je een beddekoets uit vervlogen tijden. Foto: Muiderslot.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-02-25 10:14:55 · Gepubliceerd: 2019-02-05 15:43:41 - 28974