Top 5 originele romantische uitjes

Romantische dagjes uit | Nieuws door

Originele dates voor Valentijnsdag

6 februari 2019 Toerisme Landelijk Niet awkward tegenover elkaar zitten eten, of in stilte naast elkaar zitten in de bioscoop. Met deze originele romantische date-ideeën heb je pas echt een leuke date. Leuk om iemand cadeau te doen ter ere van Valentijnsdag, maar ook leuk om je door te laten inspireren voor een later moment. Zwijmelen gegarandeerd!

Foto 1. Zwijmelen in de Zwevende Bloementuin. De Orchideeën Hoeve is een romantisch en tropisch paradijs. Foto: De Orchideeën Hoeve.

Zwijmelen in de zwevende tuin

LUTTELGEEST - Dineren op Valentijnsdag op een tropische locatie klinkt als een érg romantisch uitje. In de Zwevende Bloementuin kunnen stellen op 14 februari tussen 18:00 uur en 19:00 uur (op reservering) genieten van een uniek valentijnsdiner. Zwijmel! Maar eigenlijk is de Orchideeën Hoeve altijd een goede plek voor een romantisch dagje uit. Samen door de tropische bloemenzee wandelen, gezellig lori's voeren of een stiekeme kus delen terwijl jullie worden omringd door tientallen kleurige vlinders. Een tropisch paradijs waar liefde tot bloei komt!

Lopen door de liefdestunnel

ROTTERDAM - Speciaal voor Rotterdamse romantici wordt de Maastunnel vanaf vrijdag 8 februari 20:00 uur omgetoverd tot de Tunnel of Love. Het voetgangersdeel van de Maastunnel wordt door duizenden lichtgevende hartjes gesierd. Een visueel spektakel van 580 meter lang en super romantisch om hand in hand doorheen te lopen - en ook even een romantische selfie maken, natuurlijk. Het project is een liefdesbrief aan Rotterdam en een cadeautje voor de Maastunnel: die wordt op Valentijnsdag 77 jaar. Kunstenaars Madje Vollaers en Pascal Zwart, ook wel Studio Vollaerszwart, zijn de makers van de Tunnel of Love. De tunnel is vanaf 9 tot en met 15 februari tussen 08:00 uur en 23:00 uur open.

Hartstochtelijke historie

MUIDEN - Vier Valentijnsavond op het Muiderslot. Luister in de taveerne naar de liefdesliederen van troubadour Lucas Florent, volg de suikerhartjesroute en ontdek dat de Gouden Eeuw allesbehalve een preutse periode was. Verken het complete kasteel terwijl je van alle wilde verhalen blosjes op de wangen krijgt. Er worden liefdesdrankjes geschonken, je komt allerlei smeuïge details te weten en natuurlijk is het Muiderslot extra sfeervol aangekleed. Let op: boek vooraf de kaartjes voor de romantische avond. De avond duurt van 19:00 uur tot 23:00 uur. De laatste rondleiding start 22:00 uur.

Hand in hand bibberen

ZWOLLE - Zwolle is sowieso een romantische stad om doorheen te lopen of samen koffie te drinken. Maar met Het Nederlands IJsbeelden Festival maak je het dagje uit nóg romantischer. Bibber bij tien graden onder nul weg bij romantische verhalen en wereldberoemde sprookjes. Compleet met bombastische soundtracks op de achtergrond. In de IJsselhallen wandel je van de ene in de andere klassieker. En natuurlijk moet je elkaar wel een beetje warm houden: heb je een excuus om arm in arm lekker dicht elkaar aan te lopen.

Prins op het witte paard

LANDERUM - Het prins op het witte paard is in Landerum een sprookje dat werkelijkheid wordt! Misschien is het paard niet echt wit, maar de dieren zijn sowieso majestueus genoeg om de ruiter er als royalty uit te laten zien. Kom samen paardrijden op Terschelling en boek een privérit door de romantische duinen. De eilandwind door jullie haren, omgeven door prachtige natuur. Zo kom je samen even helemaal tot rust. Ervaring is niet nodig; je krijgt instructies op locatie. Daarna romantisch nakletsen bij De Rustende Jager, vlakbij het opstappunt.

Bekijk romantische dagjes uit met korting op DagjeWeg.NL Tickets.
Foto 2. Tijdens een rondleiding op valentijnsavond op het Muiderslot leer je alles over romantiek in de Gouden Eeuw. Op de foto zie je een beddekoets uit vervlogen tijden. Foto: Muiderslot.
Foto 3. Samen door ijskoude, magische sprookjes lopen. Het Nederlands IJsbeelden Festival is leuk voor een originele date. Foto: DagjeWeg.NL.
Laatst gewijzigd: 2019-02-19 08:34:24 · Gepubliceerd: 2019-02-05 15:43:41 - 17786