Duizenden bloemen in het Bloemencorso van de Bollenstreek

Bloemencorso van de Bollenstreek |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Kleuren, geuren en prachtige praalwagens

10 april 2019 Opmerkelijk Noordwijk, Zuid-Holland Overal bloeien de bollen in de Bollenstreek. Duizenden van deze tulpen, narcissen en hyacinten zorgen voor een kleurrijk spektakel tijdens het bloemencorso, dat ook dit jaar weer van Noordwijk naar Haarlem rijdt. Kom kijken naar de wagens als ze opgebouwd worden tot pareltjes van bloemenkunst. En bewonder op 12, 13 en 14 april de prachtige eindresultaten.

Foto 1. De mooiste creaties van bloemen tijdens het Bloemencorso van de Bollenstreek. Foto: Bloemencorso van de Bollenstreek © Sven van der Vlugt

Bloem voor bloem opgebouwd

Zie hoe de kale ontwerpen op de praalwagens veranderen in fantastische en kleurige creaties. Een opbouwdag van het bloemencorso bezoeken is een belevenis op zich. De heerlijke geur van de verse bloemen komt je tegemoet als je de grote hallen binnenstapt, waar honderden vrijwilligers de wagens opbouwen. Je kunt zien hoe de bloemen worden vastgemaakt, zodat ze tijdens de tocht van de wagens goed blijven zitten. En hoe een skelet of raamwerk opeens verandert in een prachtige aardbol, feniks of locomotief. De praalwagens vertrekken op 12 april rond 13:00 uur naar Noordwijk, waar je ze op je gemak in al hun glorie kan bewonderen. Tip: zorg dat je die dag om 21:00 uur in Noordwijk bent, want dan maakt het bloemencorso een verlichte ronde door het dorp!

Sprookjes op wielen

Het Bloemencorso van de Bollenstreek slingert zich op 13 april van Noordwijk langs bijna alle dorpjes van de Bollenstreek tot in Haarlem. Dankzij de vrolijke muziek hoor je hem al van verre aankomen. Dit jaar is het thema van de fleurige stoet 'Changing World'. Zie enorme tulpen, stuk voor stuk opgebouwd uit gewone tulpen. De boeg van een ouderwets VOC-schip, omringd door specerijen en kunst. Zelfs strand, duinen en de zee komen langs! Zoek een mooi plekje langs de route en staar met verwondering naar de evolutie van de dieren, gemaakt van diepblauwe hyacinten, rode tulpen en heldergele narcissen. Vroege vogels kunnen het best in of net buiten Noordwijk gaan staan, waar de stoet om 9:15 uur vertrekt van het Vuurtorenplein. Liever 's avonds kijken? Dat kan in Haarlem, waar de wagens rond 22:00 uur feestelijk verlicht aankomen in het centrum.

Oude ambachten en streetacts

Er is op zaterdag 13 april ook genoeg te doen rondom het bloemencorso! In Hillegom is van 11:00 tot 16:00 uur een oude ambachten- en recreatiemarkt in de Hoftuin bij het gemeentehuis. Hier kun je klompjes beschilderen, boter karnen, touw slaan en nog veel meer. In Heemstede bruist het centrum vanaf 14:00 uur met acts, muziek en natuurlijk overal bloemen. En in bloemenstad Haarlem zijn in het centrum streetacts met muziek en komt alvast een muzikaal kindercorso op de fiets langs, terwijl je wacht op de komst van het bloemencorso.

Heb je het bloemencorso gemist? Dan krijg je een laatste kans op zondag 14 april, als de wagens nog een hele dag te bewonderen zijn in het centrum van Haarlem.

Foto 2. Alle wagens zijn versierd met duizenden bloemen. Foto: Bloemencorso van de Bollenstreek © Sven van der Vlugt
Foto 3. De wagens eindigen 's avonds in bloemenstad Haarlem. Foto: Haarlem Marketing

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-04-10 10:12:19 · Gepubliceerd: 2019-04-09 15:33:57 - 2332