DagjeWeg.NL onmisbaar in oriëntatieproces dagje weg

Onderzoek vrijetijdsbesteding Nederlanders 2019

Adverteren op DagjeWeg.NL   Redactioneel door
Foto 1. Online oriëntatie voor een dagje weg. Foto: Verkiezingsrapport 2019, Land van ANWB.

9 mei 2019 Zakelijk Een dagje weg gaan wordt online goed voorbereid. 85% van de mensen koopt wel eens vooraf een ticket, blijkt uit onderzoek. En bijna iedereen oriënteert zich online op de aanschaf van zo'n ticket. Welke websites dan bezocht worden? DagjeWeg.NL wordt als tweede genoemd! En is dus een belangrijk kanaal in het oriëntatieproces voor een dagje weg.

Online oriëntatie dagje weg

Uit een onderzoek van de ANWB, uitgevoerd onder ruim 110.000 consumenten, komt DagjeWeg.NL positief naar voren. Op antwoorden over hun vrijetijdsbesteding blijkt dat 95% van de mensen die vooraf een ticket kopen voor een uitje, zich online oriënteert. En welke websites ze dan bezoeken? Na de eigen website van het uitje volgt DagjeWeg.NL! Daarna volgen Anwb.nl (Land van ANWB), Ticketveiling.nl en Spoordeelwinkel en een aantal andere websites.. Als het gaat om het daadwerkelijk kopen van de tickets wordt DagjeWeg.NL door 48% van de respondenten genoemd. Hiermee is DagjeWeg.NL zevende in de rij van de ticketwebsites.

Aanschaf online tickets

Dat het voor recreatiebedrijven interessant is om online tickets te verkopen, dat moge duidelijk zijn. Via DagjeWeg.NL Tickets bieden wij ieder uitje een platform om op een gemakkelijke manier online tickets te verkopen. En dit kan ook gewoon via je eigen website. Ook online tickets verkopen? Start meteen een leuke actie, want meer dan de helft van de respondenten (54%) geeft aan op zoek te zijn naar een leuk voordeeltje bij de aanschaf van online tickets.

Onderzoek vrijetijdsbesteding 2019

Naast de verkiezing van het Leukste Uitje van 2019 - De Efteling! - liet de ANWB het Q&A panel eind 2018 een onderzoek uitvoeren naar hoe Nederlanders hun vrije tijd besteden en hoe hun bezoek aan uitjes verloopt. Ruim 110.000 Nederlandse consumenten deden mee aan het onderzoek en één van de interessante uitkomsten is dat 36% van de mensen het vaakst een uitje bezoeken met hun partner. Daarnaast blijkt dat de meeste deelnemers opnieuw het vaakst een bos of recreatiegebied zullen bezoeken. Daarna kiezen ze voor een zwembad of strand.

Bron: Verkiezingsrapport 2019, Land van ANWB.

Verkoop je al online tickets? Via DagjeWeg.NL bied je gemakkelijk tickets aan en profiteer je bovendien van ons bereik. Voor meer informatie, lees: Bied in vier stappen tickets aan via DagjeWeg.NL Tickets.
Foto 2. Foto: Verkiezingsrapport 2019, Land van ANWB.

Laatst gewijzigd: 2019-05-13 15:42:38 · Gepubliceerd: 2019-05-09 14:19:23 - 1442