VerhalenArk vindt tijdelijke thuishaven in Wageningen

De VerhalenArk in Wageningen | Nieuws door

Beleef de Bijbel aan boord van de VerhalenArk

24 mei 2019 Toerisme Wageningen, Gelderland Na jarenlang ronddobberen op Noord-Europese wateren, heeft de VerhalenArk voor nu een nieuwe thuishaven in Nederland. Vanaf 25 mei is de Ark dagelijks te bezoeken in de Rijnhaven van Wageningen. Hoe lang de VerhalenArk hier blijft, is nog niet bekend. Aan boord van de Ark ga je op reis door de Bijbel. Vecht met Goliath, leef als Noach met zijn dieren en ontdek meer over de duizend vrouwen van koning Salomo. Zo groot als het originele stekkie van Noach is de VerhalenArk niet, maar met vier verdiepingen en een lengte van zeventig meter ben je hier wel even zoet!

Foto 1. De Ark in actie. Vanaf 25 mei ligt het bijbelmuseum in de haven van Wageningen. Foto: De VerhalenArk, Bigship BV.

Ark van Noach in Nederland

In de VerhalenArk wandel je de hele Bijbel door. Je begint bij Adam en Eva, Kaïn en Abel en - hoe kan het ook anders - Noach. Je reist door langs Abraham, Mozes en Samson, tot en met het Nieuwe Testament. Bijzonder: de Boom des Levens, die door de hele Ark groeit, verbindt alle verhalen met elkaar. De bijbelverhalen komen tot leven in de vorm van grote, houten sculpturen. Deze kunstwerken zijn gemaakt door meer dan vijftien internationale kunstenaars, in opdracht en naar de ideeën van eigenaar Aad Peters.

Wel bijbels, niet evangeliserend

Hoewel de VerhalenArk vaak wordt omschreven als een drijvend bijbelmuseum, is het geen religieuze beleving. Of alle verhalen uit de Bijbel waar zijn, laat de VerhalenArk aan de bezoeker over. Aad Peters: "Het mooie is dat iedereen op de Ark het recht heeft het verhaal te lezen zoals hij dat wil. Daarom hebben we de Ark omgebouwd tot een culturele VerhalenArk, met het verhaal zoals dat in basis in de Bijbel staat. We laten de verhalen zelf spreken. Je kunt vrij door de Ark rondlopen ongeacht of je gelooft of niet. De verhalen zijn van onschatbare waarde en vertellen over elementen waar we normaal gesproken niet snel over praten. Wandelend door de Ark gebeurt dit vanzelf."

Een bijbelse reis, maar geen religieuze beleving. Wat kun je daar precies van verwachten? Lees hier meer over wat er te zien is op de VerhalenArk.
Foto 2. Bewonder bekende bijbelverhalen op de VerhalenArk, zoals het scheppingsverhaal met Adam en Eva. Foto: De VerhalenArk, Bigship BV.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-05-27 10:25:14 · Gepubliceerd: 2019-05-23 14:25:06 - 6414