1

Top 6 uitjes voor Pinksteren

Ga een dagje uit op Eerste of Tweede Pinksterdag

Dagje uit met Pinksteren Gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Spelen en knutselen bij De Spelerij in Dieren. Foto: De Spelerij

archief oud artikel 4 juni 2019 Toerisme Landelijk Geniet van Eerste en Tweede Pinksterdag en maak er dagjes weg van! Dit zijn 6 leuke uitjes voor Pinksteren.

Terug naar vroeger - en dat proef je!

ARNHEM - Reis terug naar het Nederland van vroeger Nederlands Openluchtmuseum. Maak een ritje met de tram, bewonder caravans uit de jaren zestig en zeventig en neem een kijkje in de museumbrouwerij om het lekkere seizoensbier te proeven! In de Canon van Nederland - in het hoofdgebouw - loop je langs alle hoogte- en dieptepunten van onze geschiedenis. Hier vind je ook de expositie Gruwelijk Lekker: het thema van dit jaar. Ontdek door het hele museum smaken door de eeuwen heen. Wist je dat Nederlanders vroeger gebakken hond aten en gruwden van knoflook en koffie? Wat vind jij? Gruwelijk of Lekker? Proef zelf en ga samen aan de slag in de Suikerwerkplaats waar je poedersuiker kunt maken. En bouw met z'n allen een feestje in de vrolijke familiepresentatie Feest! In Nederland. Leuk om met kinderen te doen!

Tijdelijke actie: bestel tickets met 25% korting voor het Nederlands Openluchtmuseum.

Spelen en ontdekken in De Spelerij

DIEREN - Kom spelen en knutselen in De Spelerij! Kinderen leven zich hier uit op creatieve speeltoestellen. Alle speelobjecten van De Spelerij hebben namelijk een kunstig en interactief tintje. Zo is er een hijskraan waarmee kinderen zelf kunnen scheppen en draaien en zijn er talloze kunstige speeltoestellen die ze zelf in beweging kunnen brengen. Zo spelen en ontdekken ze tegelijkertijd. Probeer de megagrote bellenblazer uit of vaar met autobanden op het water. In De Uitvinderij kun je de mooiste kunstwerken met piepschuim, hout en spetterverf maken - ook hartstikke leuk voor ouders! Tip: trek oude kleding aan, dan maakt het niet uit als je tijdens het spelen of uitvinden een beetje vies wordt.

Korting! Bestel nu en krijg tot € 1,- korting op je ticket.

Ontdek de wereld op het Zandsculpturenfestijn

GARDEREN - Lever je ticket in bij de stewardess en je reis rond de wereld begint op 't Veluws Zandsculpturenfestijn! En dat begint behoorlijk indrukwekkend, want het eerste wat je ziet is een een skyline van maar liefst 18 meter met 's werelds beroemdste gebouwen. Voor dit schitterende bouwwerk was 70.000 kg zand nodig en het resultaat mag er zijn! Zie je de Eiffeltoren en de Opera van Sydney? Alle gebouwen zijn tot in detail nagemaakt en dus goed te herkennen. Reis verder door een jungle, waar je wilde dieren spot en duik een wonderlijke onderwaterwereld in. Niet te geloven dat dit allemaal van zand is gemaakt!

Tip: bestel nu tickets met tot € 1,50 korting op DagjeWeg.NL Tickets!

Spot 's werelds mooiste vogels

ALPHEN A/D RIJN - Machtige gieren en een enorme Stellers zeearenden, maar ook piepkleine kolibrie's en zeldzame kiwi's hebben hun thuis in Avifauna. Spot de mooiste vogels ter wereld in dit avontuurlijke park en voer zelf de Lori's met een cupje nectar. Naast vogels leven er in Avifauna ook halfaapjes, zoals ringstaartmaki's en rode vari's. In het Madagaskargebied slingeren ze gewoon boven je hoofd. En als ze veel kabaal maken, dan is het tijd voor het voederpraatje! Bij de verschillende voederpraatjes zie je hoe de pelikanen vis uit het water scheppen en de pinguïns op een drafje naar de verzorger rennen voor hun maaltijd. En iedere dag staan er vogeldemonstraties op het programma.

Actie: bestel nu tickets met tot € 6,- korting voor Avifauna!

Spetterend dagje Rotterdam

ROTTERDAM - Doe een dagje Rotterdam en verken de stad eens anders dan anders... De bus van Splashtours Rotterdam lijkt op het eerste gezicht niets bijzonders, maar wacht maar tot je een tijdje onderweg bent. Ongeveer halverwege de stadstour langs alle hotspots van Rotterdam duikt deze amfibiebus zo het water in! Deze bus kan ook varen en voert je over de Maas langs de mooie skyline.

Actie: bestel tickets met € 2,- korting op DagjeWeg.NL Tickets voor deze bijzondere ervaring.

Escaperoom en virtual reality experience in één

UTRECHT - Waan je tijdens Pinksteren in een compleet andere wereld in VR Escape Room Time. Uniek: hier beleef je een escape game in virtual reality. Duik bijvoorbeeld in de wereld van de populaire Netflix serie La Casa de Papel en probeer onder leiding van El Profesor het Spaanse Muntgebouw te beroven! Of jaag in VR op zombies of stap in een wereld vol intrige, spionage en geheime codes in de augmented reality citygame From Russia With Love. Let op: boek vooraf online.

Wat te doen met Pinksteren?

Heb je nog steeds geen idee wat te doen met Pinksteren? Bekijk dan alle dagjes uit met korting op DagjeWeg.NL Tickets.
Foto 2. Aan de slag in de Suikerwerkplaats. Foto: Nederlands Openluchtmuseum

Laatst gewijzigd: 2019-06-07 15:56:45 · Gepubliceerd: 4 juni 2019 - 8553