Airpower tijdens de Luchtmachtdagen 2019

Luchtmachtdagen 2019 op Vliegbasis Volkel |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Twee dagen vol vliegshows op Vliegbasis Volkel

11 juni 2019 Toerisme Volkel, Noord-Brabant Vliegbasis Volkel is op 14 en 15 juni helemaal in handen van de Koninklijke Luchtmacht voor de Luchtmachtdagen 2019! Dat betekent fraaie vliegshows boven je hoofd en op de grond de meest indrukwekkende vliegtuigen en helikopters die je van dichtbij kunt bekijken. Op deze dagen halen de mensen van de Luchtmacht alles uit de kast om te laten zien wat zij doen en waarom. En: de toegang is gratis.

Foto 1. Tijdens de Luchtmachtdagen kun je veel vliegtuigen zien. In de lucht, maar ook op de grond. Sommige vliegtuigen mag je zelfs in! Foto: Eric Vorstenbosch / Defensie

Fighting Falcons, Red Arrows en de Chinook

Tijdens de Luchtmachtdagen scheert van alles langs boven je hoofd. Snelle wendbare straaljagers als de Fighting Falcon, maar ook vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog en helikopters. Zie de zware transporthelikopter De Chinook aan het werk met een 'Bambi Bucket', een speciale waterzak van 10.000 liter die wordt gebruikt om natuurbranden te blussen. Helemaal spectaculair zijn de vliegshows met meerdere vliegtuigen. De Red Arrows, negen rode toestellen van het demonstratieteam van de Britse Luchtmacht laten hun kunsten zien. Net als de luchtacrobaten van de Franse luchtmacht, die met acht toestellen en kleurige rook een spetterende show geven. Je kunt je ogen de hele dag op de lucht houden, want de ene show is nog niet klaar of de andere begint al!

UPDATE: De Nederlandse F-35's - ook bekend als de Joint Strike Fighters of JFS - zijn te zien tijdens de Luchtmachtdagen! Zie en hoor ze in actie op 14 en 15 juni.

Bekijk vliegtuigen en helikopters van dichtbij

Ook op de grond is veel te zien en te beleven. Dit is je kans om bijzondere vliegtuigen en helikopters van dichtbij te bekijken. Maak een selfie met achter je een helikopter van de Luchtvaartpolitie of een jet en zie de ultramoderne Eurofighter Typhoon van dichtbij. Sommige toestellen mag je zelfs in! En er is nog veel meer te zien en te doen. De Koninklijk Marine is er met hun Vloot- en Roadshow en een klimtoren. Je kunt testen of je het in je hebt een piloot te worden in een van de vliegsimulatoren, meedoen aan sportactiviteiten bij Bureau Militaire Sport, een kijkje nemen in de keuken van de Luchtmachtbrandweer en ontdekken wat Future Ops doet.

Met je smartphone in de hand

Het programma wordt voortdurend aangepast, maar met de speciale Luchtmachtdagen-app blijf je voortdurend op de hoogte. Zet je favoriete programmaonderdelen in de app, zodat je ze niet mist. En word lid van Team Airpower. Met dit onderdeel van de app kun je meedoen aan leuke activiteiten, zoals een speurtocht. Vind alle Luchtmachters in de speurtocht en je krijgt een eigen Luchtmacht-goodiebag!

Foto 2. The Red Arrows: het demonstratieteam van de British Royal Air Force. Foto: Joyce Rutjes / Defensie
Foto 3. De Luchtmachtdagen trekken altijd veel bezoekers. Foto: Maartje Roos / Defensie

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-06-17 08:34:56 · Gepubliceerd: 2019-06-11 08:59:47 - 3776