Zoete Chocolate River Tour in Zaandam

Windmill Cruises |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Ontdek de geschiedenis van chocolade op de Zaanse Schans

3 juli 2019 Toerisme Zaandam, Noord-Holland Chocoladefans opgelet! Vanaf nu vaar je op de Zaan door de geschiedenis van chocolade met de Chocolate River Tour. En dat blijft niet alleen bij varen, tijdens de tocht wordt er natuurlijk ook geproefd. Een unieke experience!

Foto 1. Tijdens de Chocolate River Tour vaar je over de Zaan. Foto: Windmill Cruises.

De geschiedenis van de Zaanstreek

De Zaanstreek was het eerste industriegebied van Europa. Vanaf de 16e eeuw werden hier hout, papier, olie, verf, meel en tientallen andere producten verwerkt. De molens draaiden met tientallen tegelijk! Ook cacao werd in grote aantallen verwerkt. In de Zaanstreek werd cacao omgezet in chocolade, eerst met molens en later in fabrieken.

Van cacao tot chocolade

Stap in de Chocolate River Boot en vaar dwars door de geschiedenis van chocolade. De tour start midden in het Zaans Museum. Hier komt de geschiedenis van Verkade tot leven. Ga even terug in de tijd en waan je als een meisje van Verkade in de fabriek. De machines draaien nog op volle toeren. Tijdens de tocht proef je verschillende soorten chocolade onder leiding van een echte chocolade-sommelier. Zo leer je de unieke smaken van cacao en chocolade kennen. De tour eindigt in het CacaoLab. De geur van je chocolade komt je al tegemoet wanneer je binnenstapt. Hier vindt het het hele proces plaats: van het malen van cacaobonen tot het maken van chocolade. Je buik nog niet vol van chocolade? De winkel van het CacaoLab heeft genoeg lekkers om thuis van na te genieten.

Op chocoladepad

Ook leuk: fiets met de Cacao Fietstour van Tony’s Chocolonely en het Tropenmuseum langs alle belangrijke chocoladeplekken in Amsterdam.

Handig om te weten

  • De Chocolate River Tour vaart elke laatste zondag van de maand af en vaart op aanvraag voor groepen;
  • De tocht duurt drie uur en start om 15:30 uur in het Zaans Museum.
Foto 2. De Zaanstreek was het eerste industriegebied van Europa. Foto: Windmill Cruises.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-07-10 08:27:12 · Gepubliceerd: 2019-07-03 14:15:29 - 2175