Op avontuur in De Wieden tijdens de zomervakantie

De Wieden |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Beleef De Wieden vanaf het water en ontdek de leukste waterbeestjes

15 juli 2019 Natuur Sint Jansklooster, Overijssel Lekker naar buiten in de zomervakantie! Beleef een natuurlijk dagje uit voor het hele gezin in het grootste moeras van Nederland, De Wieden. Alleen in juli en augustus kun je dan proefjes doen in het OERRR WiedenWaterLab of mee op ontdekkingsreis met de OERRR Vaarexpeditie. In De Wieden ga je op avontuur in de natuur deze zomer.

Foto 1. Ga op onderzoek met het WiedenWaterLab en ontdek wat er allemaal leeft in het water van dit grootste moeras van Nederland. Foto: Natuurmonumenten

Wat zwemt daar?

Tijdens de zomervakantie is het elke dinsdagmiddag OERRR Wiedenwaterlab. Steek je schepnetje in het water en kijk wat er allemaal friemelt, zwemt en door de modder wroet in De Wieden. Wat voor waterplantjes groeien er in helder water en welke houden meer van moddersloten? Met leuke proefjes leer je deze middag van alles over de wonderlijke onderwaterwereld. Handig om te weten: als je geen schepnetje hebt, dan kun je er één huren. Dus stap in de boot, vaar mee en ga op onderzoek.

Stoere waterexpeditie

Stoere kinderen en hun ouders kunnen elke donderdagmiddag mee met de OERRR Vaarexpeditie. Al snel ben je omgeven door het water en de prachtige natuur van De Wieden. Wat vliegt daar op uit het weiland? En wat ritselt er tussen het riet? Een boswachter helpt je ontdekken wat er allemaal leeft in De Wieden. Help mee om te bepalen hoe diep het water is in meren, sloten en vaarten. Als dat maar diep genoeg is voor de boot om verder te varen.

Iedere dag een boottocht

In De Wieden is voor iedereen iets te beleven. De ruisende rietvelden, fladderende rietzangers, schemerige moerasbossen en uitgestrekte trilvenen ontdek je misschien nog wel het best vanaf het water. Tijdens de zomervakantie kan dat heel gemakkelijk, want er vertrekt elke dag wel een boot. Vaar in een fluisterboot of kano door vaarten en sloten, of zeil mee in een houten punter over het meer.

Foto 2. Vaar mee door De Wieden in een bootje. Foto: Natuurmonumenten / fotograaf Andries de la Lande Cremer
Foto 3. Ontdek De Wieden met een kano. Foto: Natuurmonumenten / fotograaf Andries de la Lande Cremer

Laatst gewijzigd: 2019-07-16 15:30:20 · Gepubliceerd: 2019-07-15 10:36:21 - 1646