1

Wow! Varend Corso Westland dit jaar nog kleurrijker

Prachtige bloementaferelen op het water

Varend Corso Westland Nieuws door
Foto 1. De kleurige versieringen met bloemen, groente en fruit vormen één geheel met de decors en de kostuums van de opvarenden. Dat zorgt voor prachtige taferelen tijdens Varend Corso Westland. Foto: Arnaud Roelofsz Fotografie

archief oud artikel 2 augustus 2019 Cultuur Naaldwijk, Zuid-Holland Op zoek naar een leuk dagje uit dit weekend? Ga kijken naar het Varend Corso Westland en geniet op 2, 3 en 4 augustus van prachtig versierde boten. Dit jaar zijn de schepen kleuriger dan ooit, want allemaal gaan ze voor de wow factor: het thema van 2019.

Varend spektakel vol kleur

Tientallen boten varen met het Varend Corso Westland mee door de Zuid-Hollandse wateren. Uitbundig versierd met bloemen, fruit, planten en zelfs verse groenten zorgen ze voor een prachtig kleurspektakel. De versieringen vormen één geheel met de decors, kostuums, muziek en soms zelfs hele acts. Zoals de boot die is omgetoverd tot een Italiaanse commedia dell'arte, compleet met acteurs achter prachtige maskers. Of de circuspiste waar de sterke man en de messenwerper hun acts laten zien. Hier zijn zelfs de circusaffiches met bloemen gemaakt. Ook prachtig: een grote Chinese draak. Tussendoor schalt de zang van een Shantykoor over het water en hoor je al van verre de drumslagen van een slagwerkgroep. De stoet trekt door onder meer het Westland, Maassluis, Schipluiden, Delft en Vlaardingen. Zoek een plekje aan de waterkant of verover een plaatsje op een van de 65 bruggen waar het corso onderdoor komt.

Kindercorso

Al enkele jaren is het kindercorso een vast onderdeel van de stoet. Deze bootjes zijn helemaal ontworpen en versierd door kinderen van acht tot veertien jaar. Dit jaar zijn Lilo en Stitch uit de Disney tekenfilm te zien, er is een Harry Potter bootje, schaakstukken komen tot leven en één bootje is omgetoverd tot een feestje. Geef ze een daverend applaus, want de jonge makers varen zelf mee!

Ook feest op de wal

Het corsoweekend is uitgegroeid tot meer dan alleen een feest op het water. Ook op de wal is genoeg te doen. Zing mee met verschillende koren in het centrum van Maassluis. Geniet van een suikerspin en ander lekkers. Stap in een rondvaartboot en bekijk het Varend Corso Westland vanaf het water. Of stap op de fiets en volg een van de fietsroutes waarmee je het corso zelfs op verschillende plekken kunt bekijken. Zondag in Delft wachten op het corso is ook een aanrader. Je kunt verschillende kraampjes bezoeken en een spectaculaire act zien terwijl je wacht op de boten. Ze leggen hier ook even aan, zodat je ze extra goed kunt bekijken.

Praktische informatie

De route van Varend Corso Westland bestaat uit drie onderdelen. Vrijdag 2 augustus is de aftrap met de Rijnmonddag, die begint in Naaldwijk en eindigt in Maassluis. Zaterdag 3 augustus begint de Westlanddag in Trade Parc Westland, waar het corso later deze dag weer eindigt. Het corso sluit zondag 4 augustus af met de Delflanddag: de tocht begint en eindigt hier weer in Naaldwijk, maar de stoet wordt rond 14:00 uur feestelijk binnengehaald in Delft.
Foto 2. Ook dit jaar vaart het kindercorso mee. Deze bootjes zijn ontworpen en gemaakt door de kinderen die zelf meevaren. Foto: Arnaud Roelofsz Fotografie
Foto 3. Fleurige stoet over het water. Foto: Arnaud Roelofsz Fotografie

Laatst gewijzigd: 2019-08-03 01:31:21 · Gepubliceerd: 2 augustus 2019 - 674