Op avontuur in de schemerige natuur

Dagje uit in de natuur |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Natuurexcursies als de avond valt

12 augustus 2019 Natuur De lange zomeravonden worden stiekem al steeds wat korter, maar toch kunnen we er de komende weken nog volop van genieten. Met een drankje in de tuin natuurlijk, of eens wat anders: in de natuur. Ga op pad met een boswachter, tuur door donkere boomtoppen en zoek sporen van dieren. Dit zijn 4 mooie natuurexcursies in de avond.

Foto 1. Wie durft buiten de gebaande paden te gaan? Foto: Buitencentrum Boomkroonpad

1. Avondwandeling Schiermonnikoog

Hou je wel van een stevige wandeling? Ga dan mee met de avondwandeling op Schiermonnikoog en laat de gids je leiden naar het donkerste paadje van het eiland. Maak kennis met het nachtleven van dieren en planten en luister onderweg naar de eilander legendes. De avondwandeling op Schiermonnikoog start op 20 augustus om 20:30 uur.

2. Zomeravondwandeling door Groote Peel

Als de nacht valt in Nationaal Park Groote Peel zingen vogels hun laatste lied en komen vleermuizen tevoorschijn. Loop mee met de natuurgids en wandel 2,5 kilometer door het natuurgebied. In het donker is dit een hele andere ervaring, omdat met minder zicht je andere zintuigen gaat gebruiken. Na afloop staat er een drankje klaar in de Peelboerderij met het glazen dak. De zomeravondwandeling in de Groote Peel start op 16 augustus om 21:00 uur.

3. Zintuigentocht over het Boomkroonpad

Speciaal voor de zintuigentocht is het Boomkroonpad op 21 augustus ook ‘s avonds open. Vanaf het hoogste punt heb je een mooi uitzicht over de boomtoppen, die langzaam in het duister opgaan. De zintuigentocht is een echte familie-beleving - kinderen vanaf acht jaar mogen mee wandelen. De natuurgids van Staatsbosbeheer gaat je op deze avond voor door het bos, soms door hele smalle paadjes. En dan moet je de zintuigen echt aan het werk zetten, want deelnemers worden onderweg ook nog geblinddoekt. Hoor je de roep van de bosuil? Een spannende tocht! De zintuigentocht over het Boomkroonpad start op 21 augustus om 20:00 uur.

4. Varen door de Weerribben bij zonsondergang

Geen wandeling, maar een comfortabel vaartochtje wacht in de Weerribben. Stap aan boord van een speciale platbodem en glijdt over het water door dit mooie natuurgebied. Zie hoe de nacht langzaam over het water valt en neem afscheid van de zon. De schipper verklapt onderweg de geheimen van dit gebied en haar bewoners. Neem een verrekijker en camera mee en geniet vooral van de rust die de nacht met zich meebrengt. De vaartocht door de Weerribben is vanaf 13 tot en met 29 augustus iedere dinsdag en donderdag en start om 19:15 uur.

Foto 2. Ga op avontuur op het Boomkroonpad. Foto: Buitencentrum Boomkroonpad

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-08-11 20:13:40 · Gepubliceerd: 2019-08-08 21:59:22 - 922