Koikarpers en Japans karaoke in Kasteeltuinen Arcen

Volop bonsaiboompjes en koikarpers dit weekend in Kasteeltuinen Arcen

Bezoek de Holland Koi Show   Nieuws door
Foto 1. Bonsaiboompjes, koikarpers en andere aspecten van de Japanse cultuur staan dit weekend centraal in Kasteeltuinen Arcen. Foto: Kasteeltuinen Arcen.

14 augustus 2019 Toerisme Arcen, Limburg Je zou het misschien niet verwachten, maar Limburg staat bekend om zijn koikarpers. Jaarlijks komen er duizenden bezoekers richting Arcen, speciaal voor deze Japanse vis. Op 16, 17 en 18 augustus ontmoeten koi-kwekers en koi-liefhebbers elkaar opnieuw in Kasteeltuinen Arcen tijdens de Holland Koi Show. Tijdens deze show, dit jaar alweer de 27e editie, wordt de crème de la crème van de Europese koi tentoongesteld. Sterker nog: het is de allergrootste koi show ter wereld. Het hele weekend heerst er een Japans sfeertje in de kasteeltuinen.

Grootste koi show ter wereld

Liefhebbers en kwekers laten tijdens de Holland Koi Show in tientallen bassins hun mooiste koi zien. Dit zijn niet zomaar koi, maar de allermooiste, -grootste en -duurste exemplaren die op deze aardbol rondzwemmen. Er zijn verschillende categorieën waarin de koi de kroon kunnen pakken, maar de meest geliefde titel is die van Grand Champion. Een jurypanel van achttien leden bepaalt welke koi de prijs naar binnen hengelt. Dit panel is de real deal met juryleden uit Japan, Australië, Zuid-Afrika, Zweden, Duitsland en België. Uiteraard kun je als koi-fan ook allerlei hebbedingen in de wacht slepen op de markt. Leuke accessoires voor in het aquarium of de vijver, bijvoorbeeld. Of neem je eerste eigen koi mee naar huis!

Japanse esdoorns en karaoke

Een ander belangrijk Japans aspect dat tijdens het weekend naar voren komt is de bonsaiboom. Loop rond tussen bonsai in alle soorten en maten, op maar liefst 1500 (!) vierkante meter. Overal in de kasteeltuinen zie je dit weekend stukjes Japanse cultuur terug, zoals prachtige ouderwetse Japanse draken in de tuinen en de Betta - de Siamese Kempvis. Sla ook de betoverende Acertuin niet over. Hier bewonder je Japanse esdoorns, met prachtige rode, groene, gele en oranje bladeren. Ook leuk: laat koikarpers uit je hand eten bij de Koivijver in Casa Verde of zing een liedje in de Japanse karaokebar.

Struinen door siertuinen

Kasteeltuinen Arcen staat sowieso bol van de verschillende culturen. Bewonder bananenplanten en olijfbomen in de subtropische kas Casa Verde, waan je in Zuidoost Azië in de Oosterse Watertuin en het Bamboebos of wandel door Toscane in de Italiaanse Tuin. Eyecatcher is het romantische Rosarium, waar duizenden rozen bloeien. Extra leuk om te bezoeken als je je dagje uit een romantische touch wilt geven. In Kasteeltuinen Arcen is vooral ook veel te dâen. Speel bijvoorbeeld midgetgolf tussen de watervallen, speel op het speelstrand en aai lieve konijnen en geitjes op de Aaiweide. Voor kinderen is er een speurtocht door het park.

Tickets Kasteeltuinen Arcen met korting

Normaal gesproken geldt voor kinderen ook een entreeprijs, maar in juli en augustus hebben kinderen tot en met zeventien jaar gratis toegang tot Kasteeltuinen Arcen. Tip: bestel hieronder via DagjeWeg.NL Tickets je tickets voor volwassenen met korting!

Foto 2. Kasteeltuinen Arcen trekt jaarlijks duizenden toeristen van over de hele wereld, speciaal voor de Holland Koi Show. Foto: Kasteeltuinen Arcen.
Foto 3. Kasteeltuinen Arcen heeft veel thematuinen met leuke activiteiten voor het hele gezin. Bewonder ook de Acertuin vol Japanse esdoorns. Foto: Kasteeltuinen Arcen.

Laatst gewijzigd: 2021-07-22 09:46:08 · Gepubliceerd: 14 augustus 2019 - 1535