Vier het nieuwe theaterseizoen op de Uitmarkt 2019

Museumplein is cultureel hart voor 42ste editie

Uitmarkt Amsterdam 2019 Nieuws door
Foto 1. Geniet op de Uitmarkt van honderden gratis optredens en ontdek wat het nieuwe cultuurseizoen te bieden heeft. Foto: Uitmarkt © Bas Uterwijk.

archief oud artikel 21 augustus 2019 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Musicals, dans, muziek, theater en cabaret in hartje Amsterdam: de Uitmarkt barst vanaf 23 tot en met 25 augustus opnieuw los. Het Museumplein en Leidseplein vormen samen het decor voor de 42ste editie. Alles wat ook maar een beetje cultureel is en voor dit najaar op de agenda staat, krijgt op het event een podium. Bekijk gratis previews van de nieuwste shows en musicals en zing uit volle borst mee tijdens de iconische Musical Sing-a-Long.

42e Uitmarkt op Museumplein

Driehonderd optredens van zo'n tweeduizend artiesten in slechts drie dagen. En nog gratis ook! Onder anderen Yentl & de Boer, Trijntje Oosterhuis, Lavinia Meijer, Alex Klaasen, Ronald Giphart en The Kik zijn van de partij. Nergens anders in Nederland vind je zo'n grootse viering van cultuur en kunst als op de Amsterdamse Uitmarkt. Van 23 tot en met 25 augustus is alles wat cultuur ademt op Museumplein en Leidseplein te vinden. Behalve optredens en voorproefjes van nieuwe shows op zo'n 25 podia ontdek je hier alles over het leven behind the scenes. Wat komt er kijken bij het maken van een voorstelling? En hoe schrijf je eigenlijk een boek?

Leuk: voor kinderen is er Uitmarkt Junior. Hier ontdek je het nieuwe aanbod op gebied van jeugd- en kindertheater en kinderboeken. Kinderen kunnen hier onder andere workshops dans en beatboxen volgen en krijgen les in applaudisseren.

Musical Sing-a-Long

Geen Uitmarkt zonder Musical Sing-a-Long als afsluiter! Dit jaar komen nummers uit de musicals Annie, Anastasia en Kinky Boots voorbij - en natuurlijk nummers uit de all-time sing-a-long klassieker The Sound of Music. Sinds 2006 is de presentatie van de Musical Sing-a-Long in handen van 'Mister Musical' Frits Sissing. Dit jaar is musicalster Romy Monteiro voor de vierde keer op rij zijn wederhelft op het podium. De Musical Sing-a Long wordt op zondag 25 augustus vanaf 21:15 uur live uitgezonden op NPO1.

Foto 2. De traditionele afsluiter van de Uitmarkt: de feestelijke Musical Sing-a-Long. Foto: Uitmarkt © Bas Uterwijk.

Laatst gewijzigd: 2020-08-11 10:18:15 · Gepubliceerd: 21 augustus 2019 - 2840