1

De 11 leukste dagjes uit met peuters en kleuters in Limburg

Indoor en outdoor speeltuinen en pretparken voor kleine kinderen

Op stap met peuters en kleuters - Limburg Redactioneel door
Foto 1. Een kinderboerderij is altijd een feestje voor peuters en kleuters. Allemaal schattige dieren en vaak is er ook een speeltuin bij. Foto: DagjeWeg.NL / Coby Boschma

13 september 2019 bijgewerkt: 25 oktober 2021 Toerisme Veulen, Limburg Ook peuters en kleuters houden van avontuur en eropuit gaan. Lekker actief zijn, leuke dingen doen en dan heerlijk moe weer naar huis. Er zijn veel leuke uitstapjes om de hoek te vinden, zoals een park vol spannende paadjes en interessante plantjes of een pleintje met wipkippen en een schommel. Maar soms wil je ook als ouder weleens iets groters of gewoon iets nieuws. Daarom zet DagjeWeg.NL de leukste uitjes met peuters en kleuters in Limburg op een rij.

Speel- en kinderboerderij 't Platteland

VEULEN - Mama, kijk! Voor een kleuter is het helemaal te gek om te zien hoe de kippen, geitjes en schapen enthousiast aan komen hollen als ze een handje voer op de grond gooien bij speel- en kinderboerderij 't Platteland. Ze kunnen er ook zien hoe een kalfje melk krijgt en superzachte konijntjes en cavia's aaien. Of lekker spelen in de speeltuin, zo hard als ze durven over de skelterbaan en samen met papa en mama verdwalen in het maïsdoolhof. Regenbuitje? Dan is er de overdekte speeltuin met klimparcours.

Sprookjesbos Valkenburg

VALKENBURG - Gluren door de ramen van het huisje van snoep of je de heks ziet en op bezoek bij de zeven dwergen: in Sprookjesbos Valkenburg is alles op ooghoogte van de peuters en kleuters. Lekker meevaren in het schommelschip van Kapitein Haak, spelen in de verschillende speeltuinen en - spannend! - draken zoeken in de Gevaarlijke Groeve. Gelukkig is de groeve zo veilig als wat en zijn ook de draken eigenlijk helemaal niet eng. De avonturen in dit sprookjesbos zijn alleen maar leuk.

Speelpark Klein Zwitserland

TEGELEN - Wie durft door de langste buisglijbaan of op de hoogste schommel van Europa? Er is nog veel meer te doen in Speelpark Klein Zwitserland, want overal in het bos kom je speciale speelplekken tegen. Even piraat zijn in piratenland en klimmen en klauteren op het piratenschip. Spelen in een nostalgische speeltuin met speeltoestellen die opa en oma zeker nog kennen. Of lekker graven en zandkoekjes bakken in de grootste zandbak van Nederland.

Speeltuin Vaesrade

VAESRADE-NUTH - Speeltuin Vaesrade is niet te groot, dus lekker overzichtelijk. Maar wel vol speeltoestellen om te klimmen, te wippen en te draaien, zand om lheerlijk in te kliederen en een leuke overdekte speelruimte. Allemaal bij een Romeinse villa waar geen Romeinen in wonen maar dieren, want het is een kinderboerderij. Terwijl de kinderen spelen kun je zelf relaxen onder de bomen met een kopje koffie uit het winkeltje.

Kinderboerderij Schutterspark

BRUNSSUM - Breng een ontspannen middag door op Kinderboerderij Schutterspark. De dieren zijn tam en gewend aan bezoekers. En er zijn spelletjes voor de kinderen, een leuke speeltuin en genoeg picknickplaatsen om tussendoor lekker uit te rusten en wat te drinken.

Kinderboerderij Hagerhof

VENLO - Maak kennis met de dieren van Kinderboerderij Hagerhof. Ze staan al te wachten om geknuffeld en geaaid te worden! Hier hebben ze zelfs reptielen. Wandel ook even door de kruidentuin en laat je peuter of kleuter de verschillende geuren ruiken. Ga langs de bijenstal, over de eendenvijver met hangbrug (mama, waarom klimt die eend op die andere?) en eet een lekkere pannenkoek in het pannenkoekenrestaurant.

Monkey Town Heerlen

HEERLEN - Klim en klauter, glij van de glijbaan en verstop je in de ballenbak! Monkey Town Heerlen is een groot indoor speelparadijs voor alle kinderen, maar heeft daarnaast een mooie en overzichtelijke peuterhoek. Wat meer avontuurlijke kleuters kunnen door tunnels kruipen en spelen met super lego. Je houdt ze in de gaten vanuit een comfortabele stoel.

Kinderspeeldorp Pee Wee

POSTERHOLT - Springkussens, apenkooi, trampolines, kabelbaan, speelvijver: ook Kinderspeeldorp Pee Wee is behoorlijk groot. Je peuter zal genieten in de peuterhoek en er is een kinderboerderij waar ze met open mond kunnen staren naar bijzondere dieren als alpaca's, dwerggeitjes en nandoes.

Speeltuin Kinderpretland

WEERT - Lekker ravotten en overal overheen en doorheen klimmen en klauteren kan in Speeltuin Kinderpretland. Zowel binnen als buiten is er veel te doen. Binnen vind je een grote peuterzone waar peuters en kleuters naar hartenlust kunnen spelen, glijden van de glijbaan en rollen door de ballenbak.

Speelparadijs Ballorig Venlo

VENLO - Of het nou regent of de zon schijnt: in Speelparadijs Ballorig Venlo is het altijd feest. Dit overdekte speelparadijs is geschikt voor kinderen tot en met dertien jaar, met een aparte speelruimte voor de kleinsten. Daar kunnen ze veilig met hun ouders of leeftijdsgenootjes op ontdekking. Leuk: Ballorig Venlo heeft speciale peuterochtenden en je kunt met minimaal vijftien kinderen een peuteruitje reserveren.

Pretpark de Valkenier

VALKENBURG AAN DE GEUL - Als laatste in de lijst Pretpark de Valkenier. Dit pretpark heeft veel attracties voor jonge kinderen, zoals een rustige achtbaan waar je in een vrolijk gekleurde rups over rijdt. Ze kunnen er lopen over het blotevoetenpad, rondjes draaien in de carrousel en wandelen langs de dino's. Oei, daar zitten best grote tussen. Toch maar even aan de hand van papa en mama?

Foto 2. Is de heks te zien? Peuters en kleuters zullen genieten van de sprookjes in Sprookjesbos Valkenburg. Foto: Sprookjesbos Valkenburg © Erwin Bon
Foto 3. Bij veel grote (indoor) speeltuinen hebben ze een apart gedeelte voor peuters en kleuters, zoals bij Monkey Town Heerlen. Foto: Monkey Town Heerlen

Laatst gewijzigd: 2021-10-25 14:50:07 · Gepubliceerd: 13 september 2019 - 8314