Nieuw: spring in een bad vol marshmallows bij WONDR

Pop-upmuseum WONDR | Nieuws door

Laat de realiteit achter je en speel in wondere werelden

16 september 2019 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Laat de boel de boel en dompel je een middagje onder in een wondere wereld vol kleur, glitter en vooral fun. Bij pop-upmuseum WONDR stap je in vijftien verschillende ruimtes, waar je overal iets anders kunt doen. Klim in schilderijen, dans onder een hemel van discoballen en duik letterlijk in een bad vol marshmallows. Wat IKEA uiteindelijk toch niet meer aandurfde vanwege de grote belangstelling doen ze hier gewoon: een ballenbak waar ook volwassenen in mogen springen.

Foto 1. Een impressie van pop-upmuseum WONDR op hun eigen Instagram feed: een vrolijke en kleurige speeltuin voor instagrammers. Foto: afbeelding van de Instagram feed van WONDR.

Leef je uit in WONDR

Een experience noemen ze het bij pop-upmuseum WONDR zelf. Je kunt namelijk lekker losgaan in de vijftien speelse ruimtes. Ze zijn ingericht door jonge kunstenaars en dat is te zien, want de ene ruimte is nog creatiever dan de andere. Een zwembad vol marshmallows: je moet er maar opkomen. WONDR wil vooral een speelplek zijn waar je even de realiteit kunt vergeten. Voel de thrill van het verdwalen in een jungle. Rol rond door kleurige confetti en zing je longen uit je lijf in de karaokezaal. Of wees even een stout kind en teken lekker op de muren.

Snacks voor je Instagram feed

Het is een bewuste keuze om WONDR te openen van september tot maart. Het pop-upmuseum wil namelijk een zonnige en kleurige plek zijn in de grijze wintermaanden. En dat is gelukt, want de kleur spat overal vanaf. De ballenbak straalt hemelsblauw onder een lucht van witte ballonnen. De bladeren in de jungle hebben felle kleuren. En het enorme zwembad vol marshmallows is helemaal roze, net als de vloer, de tegeltjes op de muren en het plafond. Ook mooi: een kamer vol pasteltinten met een oude scooter waar je op kunt poseren. Die zou zomaar voor een muurtje in een oud Italiaans straatje kunnen staan. Het zijn stuk voor stuk taferelen om prachtige selfies te maken voor je Instagram feed. Op veel plekken hoef je niet eens zelf de foto's te nemen omdat er camera's hangen die plaatjes van je schieten. Die foto's krijg je toegestuurd via een e-mail.

Handige weetjes over WONDR

  • Kijk wanneer en tot hoe lang Pop-upmuseum WONDR is open is;
  • In principe voor alle leeftijden, maar niet elke attractie is geschikt voor jonge kinderen. Kinderen tot en met dertien jaar moeten dan ook worden begeleid door een volwassene;
  • Kaartjes kunnen alleen online worden gekocht; ze zijn op naam en geldig voor een bepaald tijdslot;
  • Het pop-upmuseum ligt in Amsterdam-Noord, vijf minuutjes lopen van metrostation Noorderpark;
  • WONDR is eenrichtingsverkeer: je kunt zelf je route bepalen, maar het is niet de bedoeling dat je weer teruggaat naar een ruimte waar je al bent geweest.

Foto 2. Het draait om kleur bij pop-upmuseum WONDR. Foto: afbeelding van de Instagram feed van WONDR.
Foto 3. Een van de fraaie ruimtes in WONDR. Neem plaats aan de tafel of bekijk wat je hier verder nog kunt doen. Foto: Pop-upmuseum WONDR.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-06-04 10:58:37 · Gepubliceerd: 2019-09-16 12:09:15 - 3145