Spring in een bad vol marshmallows bij WONDR

Laat de realiteit achter je en speel in wondere werelden

Insta-museum WONDR Nieuws door
Foto 1. Bij WONDR draait alles om kleur, fun en speelsheid. Foto: WONDR.

16 september 2019 bijgewerkt: 2 april 2024 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Laat de boel de boel en dompel je een middagje onder in een wondere wereld vol kleur, glitter en vooral fun. Bij insta-museum WONDR stap je in vijftien verschillende ruimtes, waar je overal iets anders kunt doen. Klim in schilderijen, dans onder een hemel van discoballen en duik letterlijk in een bad vol marshmallows. Wat IKEA uiteindelijk toch niet meer aandurfde vanwege de grote belangstelling doen ze hier gewoon: een ballenbak waar volwassenen in mogen springen.

Leef je uit in WONDR

Een experience noemen ze het bij WONDR zelf. Je kunt namelijk lekker losgaan in de vijftien speelse ruimtes. Ze zijn ingericht door jonge kunstenaars en dat is te zien, want de ene ruimte is nog creatiever dan de andere. Een zwembad vol marshmallows: je moet er maar opkomen. WONDR wil vooral een speelplek zijn waar je even de realiteit kunt vergeten. Voel de thrill van het verdwalen in een jungle. Rol rond door kleurige confetti en zing je longen uit je lijf in de karaokezaal. Of wees even een stout kind en teken lekker op de muren.

Foto 2. In de spiegelkamer kom je jezelf van alle kanten tegen. Foto: WONDR

Snacks voor je Instagram feed

Bij WONDR spat de kleur overal vanaf. De ballenbak straalt hemelsblauw onder een lucht van witte ballonnen. De bladeren in de jungle hebben felle kleuren. En het enorme zwembad vol marshmallows is helemaal roze, net als de vloer, de tegeltjes op de muren en het plafond. Ook mooi: een kamer vol pasteltinten met een oude scooter waar je op kunt poseren. Die zou zomaar voor een muurtje in een oud Italiaans straatje kunnen staan.

Het zijn stuk voor stuk taferelen om prachtige selfies te maken voor je Instagram feed. Op veel plekken hoef je niet eens zelf de foto's te nemen omdat er camera's hangen die plaatjes van je schieten. Die foto's krijg je toegestuurd via een e-mail.

Foto 3. Een van de fraaie, fotogenieke ruimtes in WONDR. Foto: WONDR

Handige weetjes over WONDR

  • WONDR is ontworpen voor (jong)volwassenen en alleen toegankelijk vanaf elf jaar. Niet elke attractie is geschikt voor jonge kinderen, daarom moeten kinderen tot en met dertien jaar worden begeleid door een volwassene;
  • Omdat WONDR ook leuk is voor jongere kinderen is er Kids Time op woensdagmiddag en op zaterdag- en zondagochtend. Kinderen tot en met tien jaar mogen dan met korting naar binnen (tot en met twee jaar gratis). Elk kind moet wel worden begeleid worden door een volwassene;
  • Kaartjes kunnen alleen online worden gekocht; ze zijn op naam en geldig voor een bepaald tijdslot;
  • Het museum ligt in Amsterdam-Noord, vijf minuutjes lopen van metrostation Noorderpark;
  • WONDR is eenrichtingsverkeer: je kunt zelf je route bepalen, maar het is niet de bedoeling dat je weer teruggaat naar een ruimte waar je al bent geweest.

Foto 4. WONDR is een vrolijke en kleurige speeltuin voor volwassenen. En héél instagrammable. Foto: WONDR

Laatst gewijzigd: 2024-04-02 18:41:10 · Gepubliceerd: 16 september 2019 - 5497