Metershoge dieren van lego in Burgers' Zoo

LEGO Bricks in de Zoo |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Bewonder legodieren tijdens LEGO Bricks in de Zoo deze herfstvakantie

2 oktober 2019 Toerisme Arnhem, Gelderland Koninklijke Burgers' Zoo is deze herfstvakantie tientallen dieren rijker! Tijdens LEGO Bricks in de Zoo zijn er veertig extra dieren te bewonderen in het dierenpark, gemaakt van duizenden legosteentjes. Spot je ze allemaal? Om de eyecatcher kun je in ieder geval niet heen: een lego-olifant van 3,7 meter lang, 1,54 meter breed en 2,5 meter hoog.

Foto 1. Foto: Burgers' Zoo © Jack Rizzo / Bright Bricks.

Levensechte dieren van lego

Dertig Engelse legobouwers zijn dagenlang in de weer geweest met meer dan één miljoen legosteentjes. Het resultaat: veertig levensechte dieren van lego, her en der te spotten in de dierentuin. Hyena's, gorilla's, wrattenzwijnen, zebra's, leeuwen en nog veel meer dieren sieren de centrale route. Letterlijk en figuurlijk hoogtepunt van LEGO Bricks in de Zoo is de metershoge olifant, die maar liefst 1210 kilo weegt! De bouwers - geen professionele bouwers maar die hard legofans met heel veel geduld - hebben hier zo'n 1600 uren aan gewerkt. En dat is nog maar één van de veertig... De hele herfstvakantie zijn de gebouwde beesten te bewonderen in Burgers' Zoo.

Behind the scenes in Burgers' Zoo

In de herfstvakantie is er nog veel meer te beleven in Burgers' Zoo. Zo kun je van 12 tot en met 27 oktober een kijkje achter de schermen nemen bij Ocean. Gidsen delen elke dag van 11:00 uur tot 15:00 uur alle ins en outs over de vissen en de waterfabriek van Ocean. De rondleiding is al geschikt voor kinderen vanaf zes jaar en dus leuk voor de hele familie. Op 13, 13, 16 en 17 oktober is er vanaf 10:00 uur nog zo'n familievriendelijke rondleiding in de dierentuin: de Sprookjeswandeling. Tijdens deze wandeling ontdek je hoe magisch het park en de planten en dieren zijn. Want hoe kan het dat bloemen met elkaar kunnen praten zonder dat ze iets kunnen zien of horen? En waarom maakt het gestamp van een olifant geen geluid? Je betaalt voor beide rondleidingen € 2,- extra en moet je vooraf aanmelden via de website van Burgers' Zoo. Wees er snel bij, want er is beperkt plaats.

Praktische informatie

  • Bezoek LEGO Bricks in de Zoo van 5 tot en met 27 oktober, dagelijks van 09:00 uur tot 17:00 uur in Burgers' Zoo;
  • Als je de centrale route door het park loopt, kom je alle legodieren tegen. Het event zit bij een regulier entreekaartje voor het dierenpark in;
  • Bekijk wat er nog meer is te doen in de herfstvakantie.
Foto 2. Foto: Burgers' Zoo © Jack Rizzo / Bright Bricks.
Foto 3. Foto: Burgers' Zoo © Jack Rizzo / Bright Bricks.
Foto 4. Foto: Burgers' Zoo © Jack Rizzo / Bright Bricks.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-10-01 14:05:05 · Gepubliceerd: 2019-10-01 11:44:00 - 1421