Ga deze kerstvakantie op expeditie naar de Noordpool!

Maritiem avontuur in Het Scheepvaartmuseum |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Het Scheepvaartmuseum neemt je mee op ontdekkingsreis

23 december 2019 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Ooit naar de Noordpool geweest? Grijp deze kerstvakantie je kans. In Het Scheepvaartmuseum is er tot en met 5 januari extra veel te doen voor het hele gezin tijdens Expeditie Noordpool. Volg een rondleiding en ontdek wat je nodig hebt voor een echte expeditie, los ijskoude puzzels op en ontdek hoe ze eten kookten tijdens de overwintering op Nova Zembla. Fijn: alle extra activiteiten zitten gratis bij je museumticket in en je kunt je op de dag zelf in het museum voor dingen aanmelden is niet nodig. Wel op tijd komen dus, want je wilt de figuurlijke boot natuurlijk niet missen!

Foto 1. Ga je mee op expeditie? Het wordt een avontuurlijke kerstvakantie in Het Scheepvaartmuseum. Foto: Het Scheepvaartmuseum.

Extra activiteiten deze vakantie

De Walvisvinders - leuk vanaf drie jaar - Een voorleesavontuur voor kleuters. Waar in het museum dit precies is, is nog geheim... Dat ontdek je op de dag zelf. Kindjes luisteren naar het verhaal van De kleine walvis in de winter en gaan samen op zoek naar Wally de Walvis. Het avontuur duurt ongeveer 25 minuten, dagelijks om 12:00 uur en om 14:00 uur. Let op: er is alleen geen voorleesavontuur op 26 december.

Op expeditie naar de pool - leuk vanaf zeven jaar - Op expeditie, hupsakee! En nog met de hele familie ook. Met een gids volg je een rondleiding door de tentoonstelling Strijd om het IJs en leer je wat je allemaal nodig hebt voor een echte expeditie. Spoiler alert: best veel. De rondleiding duurt ongeveer een half uur en is dagelijks te volgen om 12:45 uur, 13:00 uur, 13:15 uur en 13:30 uur. Alleen niet op 26 december.

Kijktocht Op rrrrrr-IJS - leuk vanaf zes jaar - Koffer bij je? Check! Dan kun je vertrekken. Deze reis brengt kinderen door het museum, waar ze op verschillende plekken spullen vinden die ze nodig hebben onderweg. Het doel is alle spulletjes in de koffer te verzamelen en de ijskoude puzzel op te lossen. Met het antwoord van de puzzel maak je kans op een leuke prijs. De kijktocht is dagelijks doorlopend in het museum te doen.

Teken mee aan het grote PoolPanorama! - leuk voor alle leeftijden - Landen waar extreme kou heerst, zijn vaak compleet wit. De grond, de wilde dieren, de lucht. Een blanco canvas, net als de grote PoolPanorama in het museum. Iedereen mag meetekenen aan dit magisch grote kunstwerk. Ondertussen luister je naar het spannende en waargebeurde verhaal van de barre overwintering op Nova Zembla, van zo'n vierhonderd jaren geleden. Dagelijks van 12:00 uur tot 16:00 uur.

Strijd om het IJs en Rijzend Water

Ook nu te zien in Het Scheepvaartmuseum: de tentoonstellingen Strijd om het IJs en Rijzend Water. De tentoonstelling Strijd om het IJs laat de historie van Nederland in het Noordpoolgebied zien. Denk aan onze eerste pogingen om een Noordelijke doorvaart te vinden, de walvisvaart en de beroemde overwintering op Nova Zembla. De tentoonstelling Rijzend Water van fotojournalist en filmmaker Kadir van Lohuizen is een wake-up call: wat gaat er met ons gebeuren als de zeespiegel blijft stijgen?

Het Scheepvaartmuseum tickets met 20% korting

Boek hieronder via DagjeWeg.NL Tickets je kaartjes voor Het Scheepvaartmuseum met 20% korting.

Ook leuk

Foto 2. Teken in de kerstvakantie mee aan het grote PoolPanorama in Het Scheepvaartmuseum. Foto: Het Scheepvaartmuseum.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-12-13 08:58:02 · Gepubliceerd: 2019-10-18 14:17:57 - 3496