10 leukste dagjes uit met peuters en kleuters in Noord-Holland

Indoor en outdoor speeltuinen en pretparken voor kleine kinderen

Op stap met peuters en kleuters in Noord-Holland Redactioneel door
Foto 1. In Ballorig Zaandam kun je eindeloos ravotten. Foto: Ballorig © Leonie Kuizinga

17 november 2019 bijgewerkt: 6 januari 2021 Toerisme Enkhuizen, Noord-Holland Ook peuters en kleuters houden van avontuur en eropuit gaan. Lekker actief zijn, leuke dingen doen en dan heerlijk moe weer naar huis. Er zijn vaak prima uitstapjes om de hoek te vinden, zoals een park vol spannende paadjes en interessante plantjes of een pleintje met wipkippen en een schommel. Maar soms wil je ook als ouder weleens iets groters of gewoon iets nieuws. Daarom zet DagjeWeg.NL de leukste uitjes met peuters en kleuters in Noord-Holland op een rij.

Sprookjeswonderland Enkhuizen

Enkhuizen - Breng een betoverend bezoekje aan Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Gluur binnen bij de huisjes van het kabouterdorp. De bakker rolt zijn deeg en dokter Struikelbaard houdt spreekuur voor zijn patiënten. In het Sprookjesbos ontmoet je veel bekende sprookjesfiguren. Van Hans en Grietje tot Sneeuwwitje en Klein Duimpje: ze zijn er allemaal. Zelfs de speeltuin is een sprookje! Alle speeltoestellen zijn uitgevoerd in een diervorm. Hier kun je schommelen in een zwaan, rondjes draaien op een krokodil en glijden uit de holle stam van een dikke boom. En daarna nog even naar de kinderboerderij.

Darteldome Amsterdam

Amsterdam - Indoorspeeltuin Darteldome Amsterdam is een lekker zachte speelwereld waar jonge kinderen naar hartenlust kunnen klimmen, klauteren en glijden. Een soft-speelstructuur noemen ze het zelf bij Darteldome. Leuke springkussens maken dit speelparadijs helemaal af. Voor de allerjongsten is er een aparte hoek met ballenbak, glijbaan en trampoline. Er is ook een Darteldome in Zaandam.

Speelbos Waarderhout

Heerhugowaard - Hup, oude kleren aan en spelen maar! Peuters en kleuters houden van banjeren door de natuur en in Speelbos Waarderhout kunnen ze hun hart ophalen. Zoveel bomen en struiken, het lijkt wel een oerwoud! Hier is een hoop te ontdekken. En te doen. Hutten bouwen, verstoppertje spelen in het struikgewas en kliederen aan de waterkant bijvoorbeeld. Maar pas op dat je niet in de sloot valt...

Speelparadijs Ballorig

Den Helder - Of het nou regent of de zon schijnt: in Speelparadijs Ballorig Den Helder is het altijd feest. Dit overdekte speelparadijs is geschikt voor kinderen tot en met twaalf jaar, met een aparte speelruimte voor de kleinsten. Daar kunnen ze veilig met hun ouders of leeftijdsgenootjes op ontdekking. Leuk: bij Ballorig Den Helder kunnen ze op woensdag, vrijdag en in het weekend vaak ook lekker knutselen.

Linnaeushof

Heemstede - In Linnaeushof - de grootste speeltuin van Europa bestaat verveling niet, want hier staan meer dan 350 speeltoestellen. Ook voor peuters en kleuters is dit een heerlijk speelparadijs. Linnaeushof is namelijk opgedeeld in speelzones voor klein en groot. De peuter- en kleuterspeeltuin is overzichtelijk en afgeschermd. Hier geniet je kleine volop van allerlei schommel-, draai- en klimtoestellen, de grote zandspeelplaats, het luchtkussen kasteel met ophaalbrug en de loop- en trapautootjes in het verkeersdorp.

Kinderboerderij De Leijhoeve

Rijsbergen - Voor elk kleintje een feest: op bezoek bij de dieren. Dat kan bij Kinderboerderij De Leijhoeve, want daar leven lekker veel dieren. Een prachtige grote uil op een boomstam staat al op ze te wachten. Hij mag dan van hout zijn, de Drentse heideschapen, landgeiten, pony's en schattige alpaca's zijn dat zeker niet. En wie wist dat varkens zo leuk blijken te zijn? Zelfs de volwassen varkens hebben iets schattigs. Kijk die ene in de trog, lekker slapend met zijn snuit eigenwijs de lucht in. Voor de boerderij staan allemaal speeltoestellen en wie durft er mee op ontdekking in de grote zwarte schuur? Misschien is daar wel de binnenspeelhoek, want die hebben ze ook. Net als een groot terras.

Speelbos Meermond

Heemstede - Avontuurlijke kleuters hebben de tijd van hun leven in Speelbos Meermond. De geheime speeltuin wordt het wel genoemd, want naar deze mooie speelplek moet je eventjes zoeken. Je komt er namelijk via een geheimzinnig kronkelpaadje. Er is een grote speelwei, een glijbaan tegen een heuveltje, een kabelbaan en een prachtig houten speeltoestel vol touwen. Het klimtoestel is nergens hoog, maar wat maken de touwen, netten en balkjes het spannend! Wie kan al aan het touw zweven naar het volgende stukje? Of toch maar liever door het zand banjeren? Dit klimtoestel blijkt een mooie oefening voor een spannend klim- en klauterpad dat naast de glijbaan begint. Een tocht waar je kleuter eindeloos van zal genieten.

De Holle Bolle Boom

Tuitjenhorn - De toegang naar speelparadijs de Holle Bolle Boom is al bijzonder: je komt er via een enorme appel. Binnen of buiten, hier vermaken de kleintjes zich opperbest. Wie wilt er nou niet lekker binnen spelen en glijden rondom een dikke holle boom met schattige glimlach. Voor de jongsten is er een speciale minigaard. Ook Holle Bolle Plons is helemaal leuk voor ze: het water in deze overdekte waterspeeltuin is namelijk niet meer dan 25 centimeter diep. Dat is lekker spetteren en spatten! Via een glijbaan het water inglijden is zo een stuk minder eng. Ook leuk: in het buitengedeelte lekker met mama of papa verdwalen in het doolhof en kijken of je op de grote airtrampoline durven.

Avontura Aalsmeer

Aalsmeer - Is je aapje dol op klimmen, dan is spelen in speeljungle Avontura het helemaal. Even wat drinken in het scheepswrak op het onbewoonde eiland,door de holle boom lopen en dan lekker spelen in de peuterhoek. Er is een glijbaantje, een speciale klimhut en natuurlijk een ballenbak. Durfals gaan vast ook even naar het springkussen. En voor stoere kleuters is er nog veel meer te klimmen.

Attractiepark De Goudvis

Sint Maartenszee - Een grote overzichtelijke buitenspeeltuin en ook nog eens drie overdekte speelruimtes: bij Attractiepark De Goudvis vind je kleuter zeker wat te doen. Naar de zandbak met klimtoren, met papa en mama schommelen in de familieschommel, op de draaiwip of toch liever eerst klimmen en klauteren op het piratenschip? Binnen is een speciale softplay hoek waar ze zich ook geen moment zullen vervelen.

Foto 2. Neem je peuter of kleuter mee naar een sprookjeswereld in Sprookjeswonderland. Foto: Sprookjeswonderland
Foto 3. In Linnaeushof is van alles te doen, ook voor peuters en kleuters. Foto: Linnaeushof © Mark Tuinenga

Laatst gewijzigd: 2021-01-06 16:43:39 · Gepubliceerd: 17 november 2019 - 10078