GLOW zet Eindhoven in de spotlights

Zie reusachtige zonnebloemen en bomen van licht

Bezoek GLOW 2019 Nieuws door
Foto 1. Net als vorig jaar is er weer een team van Chinese luchtkunstenaars aanwezig op GLOW. Foto: Bart van Overbeeke Fotografie.

archief oud artikel 8 november 2019 Toerisme Eindhoven, Noord-Brabant Eindhoven doet haar bijnaam Lichtstad helemaal eer aan tijdens het lichtfestival GLOW. Met 750.000 bezoekers is GLOW inmiddels hét lichtfestival van Nederland en ook dit jaar pakt het festival flink uit. Vanaf 8 november 2019 kun je acht dagen lang vergapen aan de overweldigende projecties van lichtkunstenaars uit binnen- en buitenland.

Lichtkunst langs de wandelroute

GLOW 2019 is alweer de veertiende editie van het lichtkunstfestival. Elk jaar groeit het bonte festival weer een beetje. De lichtprojecties geven de stad een sprookjesachtige gloed. Volg de gratis wandelroute van vijf kilometer die voert langs 33 verschillende lichtkunstwerken. De projecties zijn verdeeld in vier categorieën: Groot Licht, Nieuw Licht, Kunst Licht en Groen Licht. Combineer desgewenst je bezoek aan GLOW met een 'lichtshowdiner' of vergaap je aan de spectaculaire licht- en geluidsshow in het Philips Stadion.

Vincent van Gogh is er ook

Een van de hoogtepunten van dit jaar is de projectie 'Zonnebloemen voor Van Gogh' van de Eindhovense kunstenaar Hugo Vrijdag. Het lichtkunstwerk is een eerbetoon aan mede-Brabander Vincent van Gogh die 69 zonnebloemen schilderde. Net als vorig jaar werkte Vrijdag samen met een team van het Chinese lichtfestival Nanjing. Dompel je op het Lichtplein onder in een oase van oplichtende zonnebloemen terwijl je luistert naar het geluid van krekels en zwaluwen. Het is alsof je samen met Van Gogh in Zuid-Frankrijk bent en in een enorm veld van zonnebloemen staat!

Enkele highlights

Loop de GLOW-route. Dan kom je deze projecties uit deze categorieën vanzelf tegen:

 • Groot Licht: Entertainment en spektakel. Dit zijn de grootste en meest overweldigende lichtshows. Tijdens GLOW projecteert de Portugese groep Ocubo een indrukwekkende lichtshow op de voormalige Augustijnenkerk. Kijk daarna ook even binnen in het gebouw dat na een verbouwing van twee jaar weer open is;
 • Nieuw Licht: Jong talent en experiment. Ontmoet Li en Art Maat, twee artistieke robots, die elk op een eigen manier werken aan een 'one line art'-kunstwerk.
 • Kunst Licht: Artistiek en kunstzinnig. Kom kijken naar grote lichtgevende plastic discoballen van Lucas Maassen in 'Panic at the disco'. Maar pas op dat ze niet over je heen rollen!
 • Groen Licht: Maatschappelijk en milieubewust. Laat samen met andere bezoekers de 'lichtboom' groeien. Deze projectie is een samenwerking van de GGZ Eindhoven en lichtkunstenaar George Barratt-Jones.

Alle informatie over GLOW

 • Ga mee met een enthousiaste gids die je alles vertelt over de lichtkunstwerken. De tour start elke dag om 19:00 uur. Op zaterdag en zondag zijn er nog extra rondleidingen om 19:30 en 20:00 uur. Tickets kosten € 15,-. Bestel ze via de website van GLOW;
 • Ook dit jaar is er weer een klassiek concert met een flitsende lichtshow in het Philips Stadion. Tickets a € 5,- zijn te krijgen via de GLOW-website;
 • Dineer met een lichtshow. Boek hier je ticket voor Dinner In Motion;
 • In sneltreinvaart langs de lichtinstallaties? Doe op 16 november mee aan de GLOWrun! Bestel hier je ticket.
 • Foto 2. Bij de projectie 'Come and Grow' kun je samen met andere bezoekers een boom van licht laten groeien. Artist impression van Glowlab + GGZE + George Barratt-Jones. Foto: © GLOW.

  Laatst gewijzigd: 2019-11-08 10:45:10 · Gepubliceerd: 2019-11-04 15:42:21 - 858