1

Vakantievoorpret op de Fiets en Wandelbeurs

Volop inspiratie voor een duurzame vakantie

Fiets en Wandelbeurs 2020   Nieuws door
Foto 1. Volop inspiratie voor een actieve fiets- of wandelvakantie. Foto: Fiets en Wandelbeurs

archief oud artikel 25 februari 2020 Trends Utrecht, Utrecht Alle fiets- en wandelfans opgelet! Bezoek op 28, 29 februari en 1 maart de Fiets en Wandelbeurs in de Jaarbeurs Utrecht. Vind de mooiste bestemmingen voor een wandel- of fietsvakantie en laat je inspireren door mooie ervaringsverhalen. Van een expeditie door eigen land met het hele gezin tot een fietstocht langs de Duitse Donau!

Dichtbij is zoveel moois te vinden

Zoek het tijdens de vakantie dit jaar iets dichterbij huis en ga voor groen! Het thema van de Fiets en Wandelbeurs 2020 is '100% Natuurlijk' en buurland Duitsland is het themaland. Want je hoeft helemaal niet ver te reizen voor een mooie vakantieomgeving. Tijdens de beurs kun je luisteren naar verschillende lezingen en workshops volgen met het oog op een vakantie in eigen land. Claar Talsma en Joanne Wissink vertellen bijvoorbeeld over de trektocht die ze maakten met hun gezin door Nederland. Zij gingen op de fiets, te voet en met de kano op expeditie in eigen land. Want ja, dat kan! Zij geven op zaterdag 29 maart de beste tips voor zo'n tour.

Wandelen en fietsen in Duitsland

Aangezien Duitsland het themaland van de Fiets en Wandelbeurs is, wordt ook daar veel over verteld. De lezingen die op het programma staan nemen je mee door het land. Zo vertelt Robert van Weperen over zijn fietstocht langs de Duitse Donau en deelt Robert Witsen alles over wandelen en fietsen in Saksen. Er is deze dagen zelfs een speciale Duitsland Zaal. Voor de geïnteresseerden gemakkelijk te vinden!

Toch liever wat verder weg?

Ook voor de mensen die liever wat verder weg gaan, is er genoeg te beleven tijdens de Fiets en Wandelbeurs. Wandelen en fietsen door door de Balkan, Oost-Europa, Jordanië en Italië. Dit is slechts een handjevol van de bestemmingen waarover je op de beurs informatie vindt.

Workshops

Na een paar lezingen zijn de workshops een leuke afwisseling! In twee verschillende zalen kun je workshops volgen over allerlei praktische onderwerpen. Leer wat er wel en niet mee moet in de rugzak tijdens een ultralight backpack-vakantie, volg een training fotograferen in de bergen of filmen met je smartphone en vind de juiste tenten en branders. Het is er allemaal! Voor de kampeerders is er een outdoorpracticum, waar ervaren fietsers en wandelaars hun kampeeruitrusting laten zien en vragen beantwoorden.

Op blote voeten en theater

Een leuke activiteit is het blotevoetenpad, waar je kunt ervaren hoe goed het is voor je voeten om je schoenen links te laten liggen. Experts vertellen je meer over natuurlijk lopen en voor je weet wil je die schoenen nooit meer aan! Op zaterdag en zondag vertelt theatermaker, singer-songwriter en schrijver Tjerk Ridder in zijn theatervoorstelling Bonne Route! het verhaal van zijn wandeling over 'het Martinuspad'. Deze nieuwe Europese culturele route loopt van Parijs naar Groningen en gaat over de thema's delen en solidariteit. Ridder hield zich tijdens de reis bezig met deze thema's, terwijl hij de route aflegde met zijn trouwe ezel Lodewijk. 'Bonne Route!' was al te zien op theaterfestival Noorderzon in Groningen en komt nu dus naar de Fiets en Wandelbeurs. Een aanrader voor iedereen!

Tip: bekijk fietsroutes op DagjeWeg.NL en fiets bijvoorbeeld de Achtkastelenroute in de Achterhoek.
Foto 2. Probeer eens een andere fiets op de Fiets en Wandelbeurs. Foto: ©Fotoboom.nl

Laatst gewijzigd: 2020-02-25 16:53:43 · Gepubliceerd: 2020-02-25 11:00:00 - 546