Alle kinderen blij met een dagje uit naar De Spelerij!

Schoolreisje? Ga met de hele klas op avontuur in De Spelerij

Schoolreisje naar De Spelerij - Uitvinderij Gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Kom spelen, ontdekken en zelf dingen maken bij De Spelerij! Foto: De Spelerij - Uitvinderij.

9 maart 2022 bijgewerkt: 30 augustus 2023 Toerisme Dieren, Gelderland In de bossen bij Dieren schuilt een avontuurlijk speelparadijs: De Spelerij! Een speelplek waar kinderen buiten met bijzondere speeltoestellen en waterattracties spelen en waar ze binnen bij De Uitvinderij zelf creatief aan de slag gaan en eigen kunstwerken maken. Tel daar zelf broodjes bakken bij op en je dagje uit met de kids is compleet. De levendige combinatie van spelen, creatief bezig zijn en alles zelf ontdekken maakt van De Spelerij een leuke (en stiekem leerzame) bestemming voor een schoolreisje. Lees verder en ontdek wat er allemaal te doen is!

De Spelerij en De Uitvinderij

De speeltoestellen van De Spelerij zijn interactieve kunstwerken en uitvindingen die de fantasie prikkelen. Het park staat vol kunstige creaties die je zelf aan kunt sturen en laten bewegen - sommige zijn gigantisch! Trotseer speelparcoursen die je alleen met creatief denken kunt afleggen, speel en spetter bij mooi weer in het water rond en ontdek hoe je van de ene kant naar de andere kant kunt komen zonder nat te worden. Binnen in De Uitvinderij ga je als uitvinder aan de slag. Zagen, lassen, persen: onder begeleiding maak je creatieve en vindingrijke creaties from scratch.

Foto 2. Kinderen van groep 7 en 8 werken op de metaalafdeling van De Uitvinderij. Foto: De Spelerij - Uitvinderij.

Dagprogramma schoolreisjes

Wanneer je met de hele klas op schoolreis naar De Spelerij gaat, kun je je borst natmaken voor een complete dag uit! Voor kinderen van alle leeftijden is er non-stop speelplezier in het speelpark. En als activiteiten tussendoor is er voor alle groepen iets leuks verzonnen. Zo krijgen groepen 1 tot en met 4 een theatervoorstelling te zien en kunnen groepen 6 tot en met 8 onder begeleiding lekker met metaalbewerking en lassen aan de slag in De Uitvinderij. Als lunch krijgt iedereen zelfgebakken broodjes - die je zelf mag roosteren! - en een glas ranja. Dieetwensen? Geef ze op tijd door, dan kan iedereen gewoon gezellig meegenieten.

Het dagprogramma voor scholen kost € 15,50 per kind. Per 15 kinderen krijgt één begeleider gratis toegang. De overige begeleiders betalen ook € 15,50 entree. Het bedrag betaal je per pin op de dag zelf. Schoolreisje boeken? Reserveer hier een schoolreisje naar De Spelerij - Uitvinderij.

Foto 3. Je bent zo een hele dag zoet bij De Spelerij, met binnen en buiten speelplezier. Foto: De Spelerij - Uitvinderij.

Handig om te weten

Om optimaal te genieten van je klassenuitje in De Spelerij, heeft het speelpark een paar tips voor bezoekers. Zo ga je goed voorbereid op pad en kom je tijdens je dagje uit niet voor verrassingen te staan.

  • Kleding - Trek kleding en schoenen aan die vies mogen worden. Zo kan iedereen onbezorgd buitenspelen en klussen. Reservekleding is ook handig, vanwege de waterspeeltoestellen. En bij mooi weer zwemkleding en handdoeken natuurlijk!
  • Begeleiding - Kinderen kunnen prima op eigen houtje De Spelerij ontdekken. Het speelpark houdt zelf geen pleinwacht; dit is aan de begeleiders die meegaan op het reisje. Houd er ook rekening mee dat het handig is om hulp mee te nemen voor bij het broodjes bakken en klussen;
  • Eten en drinken - De zelfgebakken broodjes en ranja krijg je sowieso, maar het wordt wel aangeraden zelf tussendoortjes en extra drinken voor kinderen mee te nemen (dat mag dus gewoon);
  • Zakgeld - In het park is een winkeltje waar ijs, snoepjes en kleine souvenirs te koop zijn. Handig dus als kids wat zakgeld meekrijgen, om teleurstelling te voorkomen.

Foto 4. Geen standaard speeltoestellen. Hier spelen kinderen op creatieve kunstwerken en uitvindingen! Foto: De Spelerij - Uitvinderij.
Foto 5. Leuk: op schoolreis zelf broodjes bakken voor de lunch. Foto: De Spelerij - Uitvinderij.
Foto 6. De Spelerij heeft leuke schoolreis activiteiten voor kinderen van groep 1 tot en met groep 8. Foto: De Spelerij - Uitvinderij.
Gewoon een dagje uit naar De Spelerij? Boek tickets voor De Spelerij via DagjeWeg.NL Tickets.
Foto 7. De Spelerij is perfect voor een schoolreisje van de basisschool. Foto: De Spelerij - Uitvinderij.

Laatst gewijzigd: 2023-08-30 20:07:34 · Gepubliceerd: 9 maart 2022 - 6624