In ieder stadje een ander hapje

4 foodhallen voor een bourgondisch dagje uit

Culinaire dagjes uit Redactioneel door
Foto 1. Allerlei wereldkeukens onder één dak in MOUT. Gezellig en industrieel! Foto: DagjeWeg.NL.

archief oud artikel 3 maart 2020 Cultuur Landelijk Vietnamees, Italiaans, Amerikaans, oer-Hollandse kost. Waarom een wereldkeuken kiezen als je alles kunt mixen? Want ja, je maag doet toch niet aan landsgrenzen. Schuif aan in een van de foodhallen hieronder en geniet van gerechten uit meerdere culturen. Als kers op de taart hebben veel foodhallen tegenwoordig hun eigen brouwerij. Lekker, zo'n speciaalbiertje erbij!

MOUT Foodhal & Brouwerij

Hilversum, Noord-Holland - MOUT, officieel MOUT Foodhal & Brouwerijcafé, is een bruisende foodhal vol streetfood en een brouwerij in één. Schuif hier aan de picknicktafels of in de lounges aan voor bites en maaltijden uit allerlei wereldkeukens. Je vindt hier onder andere Aziatisch, Latijns-Amerikaans en Italiaans eten en klassieke barsnacks. Op de bovenverdieping wordt namelijk bier van De Gooische Bierbrouwerij gebrouwen. Daar past verse bittergarnituur of een plank vol kazen en vleeswaren natuurlijk lekker bij. Drankjes worden aan de tafel besteld en gebracht. Voor het bestellen van streetfood moet je even van je plek af, maar ze komen het daarna wel naar je tafel brengen.

Markthal Rotterdam

Rotterdam, Zuid-Holland - De foodhal die iedereen kent: de Rotterdamse Markthal. Het gebouw is een echte eye-catcher, met zijn boogvorm en gekleurde ramen. Tientallen kramen van allerlei culturen stallen hier dagelijks hun verse waar uit. In de hal zit ook een aantal restaurantjes, waar je uitgebreid kunt eten. Hier ben je gegarandeerd van een eigen tafel. Bij de kraampjes een zitplekje vinden gaat hier wat lastiger, maar bij mooi weer kun je in het gras rondom de hal een plekje in de zon claimen. Genieten van een verse hap, terwijl het Rotterdamse stadsleven om je heen genoeg entertainment oplevert.

Rock City Brewpub

Amersfoort, Utrecht - Rock City Brewpub noemt zichzelf geen foodhal, maar doet er zeker niet voor onder. Rock City Brewpub is het episch centrum van Amersfoorts bier. Hier wordt vol passie gebrouwen. Schuif tussen de gistvaten aan voor een speciaalbiertje, een lekkere snack of een complete maaltijd. De kaart staat vol American barbecue, Italiaanse klassiekers, internationale deelgerechten als nacho's en over-de-top-toetjes waar je spontaan van gaat kwijlen. Leuk: er zijn talloze originele, grappige en lekkere biertjes te bestellen en een stukje verderop zie je de brouwer aan het werk. Voel je vrij hem vragen te stellen en een kijkje bij de brouwvaten te nemen.

Foodhallen Amsterdam

Amsterdam, Noord-Holland - Geniet van originele hapjes en drankjes uit allerlei keukens in de Amsterdamse Foodhallen. Deze levendige indoor foodmarket vind je in de oude tramremise in Amsterdam-West. Reserveren hoeft niet; er staan tientallen picknicktafels en het idee is juist om mensen lekker met elkaar in contact te laten komen. De industriële hal is een plaatje om te zien terwijl je culinaire traktaties wegkauwt. De monumentale hal, een architectonisch hoogstandje, stamt uit 1902 en is deel van een Rijksmonument. In de Foodhallen staan er bitterballen, dim sum, gehaktballen, visgerechten, pizza's, kippenvleugels, yoghurtijs en nog veel meer op het menu.

Meer culinaire ideeën voor een dagje uit

Foto 2. Je vindt het mooie gebouw van MOUT op het Marktplein in Hilversum. Foto: MOUT © Timo Visser.
Foto 3. Officieel geen foodhal, maar man o man, wat kun je hier lekker eten - en drinken natuurlijk. Foto: Rock City Brewpub © Lize Overeem.

Laatst gewijzigd: 2023-08-30 16:27:33 · Gepubliceerd: 3 maart 2020 - 2929