Nieuw: dwaal solo door de Eregalerij van het Rijks

Rijksmuseum lanceert wereldberoemde Eregalerij online

Rijksmuseum Amsterdam Nieuws door
Foto 1. Foto: Screenshot Ontdek Rijksmuseum Meesterwerken.

archief oud artikel 26 maart 2020 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Je hebt de Eregalerij van het Rijksmuseum helemaal voor jezelf! Het Amsterdamse museum heeft een nieuw online platform gelanceerd, waar je virtueel met een multimediatour in 360 graden door de Eregalerij wandelt. Hier kom je de achttien grootste meesterwerken van het Rijks tegen - en zie je ze gedetailleerder dan ooit.

Ontdek Rijksmuseum Meesterwerken

In Ontdek Rijksmuseum Meesterwerken lijkt het alsof je in je eentje in hartje Rijksmuseum staat en een multimediatour volgt. Dwaal virtueel al scrollend in 360 graden langs de achttien wereldberoemde meesterwerken van het museum. Zoom in op Het melkmeisje van Vermeer. Kom op de koffie bij Marten en Oopjes. En zoom in op elk detail van De Nachtwacht. Op deze manier zie je zelfs details die je in real life nooit zou kunnen waarnemen. In korte video's en audiofragmenten vertelt het museum verhalen en leuke weetjes over elk meesterwerk.

Speel de spannende sleutelchannel

Liever wat meer uitdaging? Speel dan de spannende sleutelchannel! Ook dan dwaal je in je eentje door de Eregalerij, maar nu met het doel om tien sleutels te vinden. Ze kunnen overal verstopt zijn, dus kijk goed rond, bestudeer de schilderijen en zoom vooral in tot het uiterste. Los onderweg ook de raadsels op. Het uiteindelijke doel is tien letters te vinden, die samen een woord vormen. Gelukt? Dan maak je kans op een toffe prijs.

Meer online uitstapjes

Foto 2. Foto: Screenshot Ontdek Rijksmuseum Meesterwerken.

Laatst gewijzigd: 2022-01-10 15:23:41 · Gepubliceerd: 26 maart 2020 - 1100