Dagje dierentuin vanuit je woonkamer

Dagje dierentuin |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Volg de dieren via een webcam of ga mee op pad met een dierverzorger

24 maart 2020 Opmerkelijk Landelijk Al is het stil in de Nederlandse dierentuinen en zijn alle poorten dicht, toch kun je genieten van alle bijzondere dieren in de parken. Volg de panda's vanaf de bank en doe mee aan de lessen van een dierverzorger. Of ga in je pyjamabroek op autosafari. Er valt nog steeds van alles te ontdekken in de online dierentuin!

Foto 1. Volg het wel en wee van de reuzenpanda's in Ouwehands Dierenpark. Foto: Ouwehands Dierenpark Rhenen

Binnenkijken bij de reuzenpanda's

Het liefdeskoppel Wu Wen en Xing Ya zit er kalmpjes bij in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Geen bewonderende blikken van toegestroomde bezoekers voor deze reuzenpanda's, want de poorten van de dierentuin zitten potdicht. Voor de fans van de bijzondere dieren is er gelukkig goed nieuws! Op de pandacam volg je dagelijks het wel en wee van de reuzenpanda’s en kun je genieten van deze bijzondere dieren. Tussen 10:00 uur en 21:00 uur kun je hier via de webcam in het pandaverblijf mee kijken.

Tip: via sociale media deelt Ouwehands Dierenpark leuke filmpjes van onder meer de ondernemende ijsbeertweeling. De twee kleintjes zijn sinds 18 maart buiten en op avontuur! De beelden zorgen gegarandeerd voor vrolijkheid:

Dwaal door Burgers' Zoo

Avontuur en een heleboel kennis van dieren: Burgers' Zoo geeft het je op een online presenteerblaadje. Ook vanuit huis kun je nog van deze schitterende dierentuin genieten, bijvoorbeeld door de app Burgers' Zoo Snapshot te downloaden. Hiermee dwaal je virtueel door de verschillende werelden van het park en krijg je de opdracht om de mooiste dierenfoto’s te schieten. Doe het samen en maak er een wedstrijdje van! Wie vindt als eerste de zwartpunthaai in de Ocean of het aardvarken in de Bush?

Op het YouTube channel van Burgers' Zoo vind je heel veel leuke en interessante video's:

  • Voor kleine kinderen: de kinderserie Zoë & Silos. Tip: je kunt het kindermagazine Kids & Zoo gratis lezen - anders alleen voor abonnementhouders. ;
  • Voor grotere kinderen: de avonturen van videoranger Noëlle die het antwoord vindt op vragen als: "Waarom bevriezen pinguïns niet in het koude water?"
  • Voor volwassenen: de documentaire over project Mangrove in Burgers' Zoo.

Wachten op een babyolifant

Terwijl het park stil is heerst er in DierenPark Amersfoort toch een zekere opwinding. Binnenkort verwacht het park namelijk een nieuwe bewoner! De olifantendame Indra is in blijde verwachting. Nog deze maand denken de dierverzorgers dat de kleine reus ter wereld komt. En nu komt het mooiste: iedereen kan thuis meekijken via de webcam. Als je de tijd neemt ben je misschien wel getuige van de eerste stapjes of zelfs de geboorte van deze grote kleine reus. Wil je niks missen? Sms 'OLIFANTJE' naar 3669 en je krijgt een berichtje als de olifant geboren is.

Op autosafari in Beekse Bergen

Voor iedereen die aan huis gebonden is deze dagen heeft Safaripark Beekse Bergen een leuke verrassing. Je kunt nu virtueel op autosafari over de savanne! In 45 minuten neemt een ranger je mee in een jeep over de vlakte. Tijdens de autorit spot je leeuwen, giraffes, cheeta's, zebra's en nog veel meer dieren. Zet de stoelen maar klaar voor het scherm en stap met het hele gezin in voor een mooie safari vanuit huis!

Volg elke dag lessen van dierverzorgers

Samen met een aantal andere dierenparken biedt Safaripark Beekse Bergen ook online lessen aan voor kinderen. Ga je deze week naar de AquaSchool of de Safari School? Of ga je lekker knutselen en leren in de programma's van ZooParc Overloon en Dierenrijk? Dit is het lesprogramma:

  • AquaZoo opent op iedere schooldag om 11:00 uur de Aquaschool. Via een livestream op Facebook kunnen kinderen een les volgen van een dierverzorger en meteen vragen stellen;
  • Bij Safaripark Beekse Bergen staat er op dinsdag en donderdag een ranger voor de klas. Op deze dagen start er om 10:00 uur een interessante biologieles. De lessen zijn te volgen via Facebook en YouTube en zijn geschikt voor kinderen uit groep 3 tot en met 8;
  • Dierenrijk deelt elke maandag, woensdag en vrijdag een leuke knutseltip voor dierenfans;
  • In ZooParc Overloon nemen de dierverzorgers leuke vlogs op. Genoeg te doen en te zien dus!

Na de biologielessen en leuke dierenfilmpjes is het tijd voor (kunst)geschiedenis! Bekijk deze musea online en dwaal op je gemakje door de zalen van het Rijks.
Foto 2. De olifantenfamilie is in verwachting van een nieuw familielid. Foto: DierenPark Amersfoort
Foto 3. Ga mee op safari in Beekse Bergen. Foto: screenshot YouTube.
Foto 4. Volg de avonturen van de ijsbeertweeling. Foto: Ouwehands Dierenpark Rhenen

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-04-03 15:55:51 · Gepubliceerd: 2020-03-23 16:41:55 - 4975