The Passion 2020 gaat door zonder publiek

The Passion 2020 op tv |  
Nieuws door
Foto 1. Beleef The Passion 2020 op televisie of haak online aan. De liveshow van de jubileumeditie is geannuleerd wegens het coronavirus. Foto: EO KRO-NCRV.

Speciale tv-editie The Passion 2020 heeft als thema 'Geef mij nu je angst'

31 maart 2020 Showbizz Landelijk Het paasverhaal viert zijn tiende editie en wordt opnieuw in de vorm van een show vol Nederlandse sterren en Nederlandstalige hits neergezet, maar vanwege het coronavirus zonder liveshow in Roermond. The Passion 2020 vindt plaats op 9 april 2020 - Witte Donderdag - om 20:30 uur bij de EO en KRO-NCRV op NPO 1. Dit jaar heeft The Passion het thema 'Geef mij nu je angst': de EO wil in tijden van angst juist het verhaal vertellen.

Geen liveshow met band of publiek

Volgens de EO en KRO-NCRV is het juist nodig om in tijden van angst het verhaal van hoop te vertellen. Daarom gaat The Passion 2020 wel door, maar dan zonder liveshow, band en publiek. Het moet een unieke en verbindende ervaring worden, voor gelovige en niet-gelovige kijkers. De 2020 jubileumeditie bestaat uit een online processie en een live vertelling door Johnny de Mol, afgewisseld met hoogtepunten van scènes en liedjes uit de afgelopen negen edities. Een soort the best of, als nieuw geheel uitgezonden. Natuurlijk ontbreekt het bekende Passion-kruis ook niet. Verteller Johnny de Mol neemt je live mee in het paasverhaal, maar dan anno nu. De Mol: "Het is echt heel bijzonder dat we in deze bizarre tijden dit paasverhaal alsnog zo dicht bij de mensen kunnen vertellen. Het verhaal sluit zo goed aan bij alle gevoelens die er nu spelen: angst en verdriet; maar ook geloof, hoop en liefde."

Goed om te weten: The Passion 2020 wordt voor iedereen toegankelijk met audiodescriptie en een gebarentolk.

The Passion gemist? Beleef 'm alsnog vanuit huis. Alle edities ooit gemaakt staan namelijk gewoon online bij de EO.

Deel online je hoop en angst

Anne-Mar Zwart deelt in de uitzending als verslaggever bij het bekende verlichte kruis verhalen van mensen die virtueel de processie beleven. Iedereen kan thuis online bij de processie aansluiten. Online meelopen met de processie kon altijd al. Vanwege het coronavirus is het nu de eerste keer dat The Passion plaatsvindt zonder publiek of liveband. Om toch een beetje die publieksbeleving en saamhorigheid te houden die we van The Passion gewend zijn, kun je hoop en angst delen met berichtjes en video's. Dit kan vooraf, maar ook tijdens de tv-uitzending. Een selectie van alle inzendingen wordt ook echt uitgezonden. Je kunt je bijdrage mailen naar thepassion@mediawater.nl.

Cast van The Passion 2020

De tiende editie van The Passion zou eigenlijk live plaatsvinden in Roermond, met zoals altijd een nieuwe, unieke cast. Of deze cast in de editie van 2021 terugkomt, is niet bekend.

 • Jezus - Tim Akkerman
 • Judas - Soy Kroon
 • Maria - Trijntje Oosterhuis
 • Petrus - Jan Kooijman
 • Verslaggever - Bert van Leeuwen
 • Pilatus - Roué Verveer
 • Verteller - Johnny de Mol
 • Discipelen - Tooske Ragas, Britt Scholte, Emmely de Wilt, Cas Wolters, Chesron Sminia, Michaël Gabriël, Jurjen ten Brinke, Yeliz Dogan, Klaas van der Eerden, Lucille Werner, Anne Appelo

The Passion in een notendop

 • The Passion vertelt het lijdensverhaal van Jezus Christus aan de hand van optredens van Nederlandse artiesten met Nederlandstalige popsongs.
 • Iedere editie heeft een unieke cast. Zo werd de rol van Jezus eerder gespeeld door Danny de Munk, Jan Dulles en Martijn Fischer. Onder anderen Charly Luske en Jeroen van Koningsbrugge namen de rol van Judas op zich. Beroemde Maria's waren Simone Kleinsma en Glennis Grace.
 • Eerdere edities werden gehouden in Gouda, Rotterdam, Den Haag, Groningen, Enschede, Amersfoort, Leeuwarden en Amersfoort.
 • Alle vorige edities van The Passion zijn online nog terug te kijken.
 • Een populair onderdeel van The Passion is de processie; dan loopt een menigte met het neonkruis een route door de stad. Virtueel meelopen kon elke editie al, via de EO website.
Foto 2. De oorspronkelijke veelbelovende cast van The Passion 2020 zal dit jaar niet in de show schitteren. Foto: EO KRO-NCRV © Stijn Ghijsen.

Laatst gewijzigd: 2020-04-10 09:22:09 · Gepubliceerd: 2020-03-31 08:48:16 - 1966