Speel een spannende escaperoom vanuit huis

Bekijk meer escaperooms |  
Nieuws door
Foto 1. Vind een kist vol herinneringen op deze donkere zolder. Foto: Creators United

Voor deze online escapegame hoef je de deur niet uit

31 maart 2020 Opmerkelijk Landelijk Geen enkele escaperoom waar je nu nog naar binnen kunt. Of toch wel? Achttien escaperoomeigenaren ontwikkelden samen een online escaperoom: 'De Verloren Herinnering'. De escapegame staat in het teken van 75 Jaar Vrijheid in Nederland en is gratis te spelen.

Weet je niet meer wat je in je vrije tijd nog kunt doen? Achttien escaperoomeigenaren dagen je uit om de online escaperoom 'De Verloren Herinnering' uit te spelen! Het verhaal van deze online escapegame begint op een zolder waar een oude kist vol herinneringen staat. Van wie was deze kist? Wat weten jullie te achterhalen? Voordat je de oplossing hebt ben je zo een aantal uren puzzelen verder. Je kunt de escaperoom alleen spelen, met je huisgenoten of via Skype met je vrienden of familie. Loop je vast in het spel? Je kunt vragen stellen op de Facebookpagina van Creators United. Let op: jonge kinderen hebben waarschijnlijk wel wat hulp nodig bij het oplossen van de puzzels.

Samenwerking van escaperooms

Nadat de eigenaren van de escaperooms hun deuren gedwongen moesten sluiten, zaten ze niet stil. Achttien eigenaren verenigden zich in Creators United en maakten in twee weken 'De Verloren Herinnering'. Een online escaperoom met een verhaal wat in het teken staat van 75 Jaar Vrijheid in Nederland. Twee dagen na de lancering van deze online escaperoom waren er al 3000 deelnemers en de escaperoom is nog steeds populair. Het spel is gratis te spelen, maar om de bedenkers te steunen kun je op de website een donatie geven. Dat geeft hen de mogelijkheid om nog meer belevingen te bedenken en te maken.

Zo is er ondertussen de Engelstalige versie 'A Lost Memory' verschenen, die zelfs is genomineerd voor de publieksprijs van de Bullseye Awards. En hebben ze hun eerste online escapetoernooi georganiseerd. Bekijk de website van Creators United voor meer informatie. Ze hebben er ook leuke tips voor andere online escaperooms.

Meer leuke online activiteiten

Foto 2. Stap naar binnen in de online escaperoom 'De Verloren Herinnering'. Foto: screenshot De Verloren Herinnering, door Creators United.

Laatst gewijzigd: 2021-01-26 12:53:32 · Gepubliceerd: 2020-03-31 17:16:38 - 7934