1

Gezellig avondje thuis? De 5 populairste online pubquizzen

Alleen of met een groep: meedoen kan altijd

Online uitstapjes Nieuws door
Foto 1. Een online pubquiz is ideaal voor een gezellige avond met je vrienden of familie. Terwijl iedereen thuis zit ben je virtueel toch bij elkaar en kun je onderling de strijd aangaan, of als team proberen andere teams te verslaan. Foto: De Online Pubquiz © Floris Modderman

archief oud artikel 23 december 2021 Trends Landelijk Facetime je vrienden voor een gezellige avond en voel je weer even een klein beetje in jullie stamkroeg met een online pubquiz! Vooral een live quiz heeft alles wat een quiz in de kroeg ook heeft: een enthousiaste presentator, breinkrakende vragen, hilarische filmpjes en raadselachtige foto's. We zetten de 5 leukste online pubquizzen voor je op een rij. Inclusief een aantal quizzen voor Kerst en Oud en Nieuw!

De Upbeatles op je scherm quiz

Voor Jochem en Pascal van Upbeatles is het maken van pubquizzen meer dan hun werk, het is hun passie. Ze houden van de thrill van het maken van nieuwe quizzen. Daarom zijn ze zodra de horeca weer dicht ging opnieuw online gegaan met de Upbeatles op je scherm pubquizzen. Ze presenteren minimaal twee avonden per week een live quiz en daar gaan ze in elk geval mee door tot en met 30 januari. Algemene pubquizzen waarin elke ronde anders is, maar ook themaquizzen. Verzamel alle muziekfanaten onder je vrienden en familie, zet een video chat op en vier Kerstavond, Tweede Kerstdag en oudejaarsavond met een Top 2000 quiz: elke avond een andere! Ook op 27, 28 en 29 december zijn er live quizzen, met op de 28e een quiz over de films en series uit 2021. En kijk terug op dit rare jaar met de Terugblik op 2021 pubquiz op 30 december.

Aan de mix van moeilijke en minder moeilijke vragen, filmpjes, audio en enthousiaste presentatie merk je direct dat Pascal en Jochem houden van pubquizzen. Hun online quizzen beginnen om 20:00 uur en zijn en blijven gratis. Je kunt ze helpen door een vrijwillige donatie te geven.

Hoe werkt het?

Bij online pubquizen kun je alleen meespelen of met een team. Zet een video call op met je vrienden of familie, kies een teamnaam en wijs iemand aan die de online antwoordformulieren invult en doorstuurt. Zo ben je er helemaal klaar voor als de livestream start. En ja: zo is het natuurlijk best makkelijk om de antwoorden stiekem te googelen, maar wat heb je daaraan? Het gaat immers om een gezellige avond en er zijn geen prijzen te winnen bij deze quizzen.

Mr. Bright's Quiz Night

Ook Mr. Bright's Quiz Night organiseert normaal pubquizzen in kroegen en andere horeca. Daarnaast hebben ze vast hun online live pubquizzen. Elke woensdagavond vanaf 20:30 uur kun je meedoen met hun International Pub Quiz. Deze quiz is in zowel het Nederlands als het Engels en trekt zelfs teams uit het buitenland. Daarnaast hebben ze pubquizzen op zaterdag, ook om 20:30 uur. Op zaterdag Eerste Kerstdag is dat uiteraard de nieuwste in hun befaamde Kerstquizen! Via hun site kun je Game Passes aanschaffen. En extra op vrijdag 31 december in plaats van op zaterdag: de Year 2021 Pub Quiz. Ook om 20:30 uur. Op een andere dag een van hun pubquizzen spelen kan ook, want er staan er genoeg op hun site om te downloaden. Ook een Kerstquiz, voor een gezellige Tweede Kerstdag.

De hilarische quizzen van De Andere Quiz

De Andere Quiz maakte furore met hun Online Benefietquizzen voor de Horeca. Hilarische quizzen vol grappige filmpjes en een flinke dosis humor in de vragen. Ze hebben dit jaar niet een live quiz op de agenda staan waar iedereen op kan inschrijven, maar je kunt wel voor Eerste en Tweede Kerstdag met je familie of vrienden een online kerstquiz mét live presentator boeken. Andere thema's zijn natuurlijk ook mogelijk, of een algemene pubquiz. Een kant en klare online pubquiz kopen kan ook. Wil je eerst even kijken hoe hun quizzen in elkaar zitten? Ga dan naar het YouTube kanaal van De Andere Quiz. Daar kun je een kijkje nemen bij de benefietquizzen die al zijn gespeeld, de laatste was op 27 november. Oh ja, ze hebben ook bingo's.

Pubquiz.nl online

Bestel een gezellige online pubquiz bij Pubquiz.nl, voor de avond die jullie het beste uitkomt. Hun quizzen bevatten vragenrondes, plaatjesrondes met full HD video's en een muziekronde waar je Shazam wel bij kunt vergeten. De muziekfragmenten worden namelijk ingespeeld door muzikanten, op één instrument. Dat maakt deze ronde soms behoorlijk pittig, want een nummer raden is best moeilijk als het wordt gespeeld op een gitaar. Je bepaalt zelf of je alleen wat vragenrondes wilt of de volle mep, want er zijn verschillende pakketten. Nice, ze hebben op dit moment een 2021 jaaroverzicht quiz! Liever niet zelf presenteren? Ga dan voor een pubquiz met live stream, waarin een enthousiaste quizmaster live de vragen stelt.

Extra tip: ze hebben ook een hilarische kerst- en top 2000 quizbingo: herken de artiest en titel en streep 'm af op je bingokaart (als het erop staat natuurlijk).

De online pubquiz

Ook bij de Online Pubquiz kun je kant-en-klare quizzen kopen. Of maak er zelf één met het Do it Yourself pakket, met jou als pubquizmaster! Daarnaast staan op hun YouTubekanaal alle live online pubquizzen van maart en april 2020. Helemaal kant en klaar om met één druk op de knop gespeeld te worden. Je vindt er pubquizzen van een half uur tot eentje van meer dan twee uur! En enkele kortjes van amper een kwartier waarmee je uit kunt proberen of het iets voor je is. Toch liever iets lives? Beluister dan hun podcast op Spotify of SoundCloud.

Foto 2. Een online pubquiz geeft je een beetje het gevoel alsof je in de kroeg zit, maar dan thuis. Alleen geef je de antwoorden niet meer op papier, maar via een online formulier. Foto: Upbeatles © Bart van der Putten

Laatst gewijzigd: 2021-12-23 21:06:02 · Gepubliceerd: 23 december 2021 - 9201