8 musea om online te bezoeken

Vanuit huis tentoonstellingen bewonderen in virtuele musea

Dagje uit naar museum Redactioneel door
Foto 1. Bezoek de collectie en het iconische gebouw van het Groninger Museum online met een digitale rondleiding. Foto: Groninger Museum, virtuele tour.

archief oud artikel 14 april 2020 Toerisme Landelijk Door museumzalen dwalen, cultuur opsnuiven en kunst bekijken in een al net zo mooi gebouw kan nog steeds! Maar dan vanuit je huiskamer - en nog gratis ook. De Nederlandse musea brengen hun collecties naar je toe. Bezoek online een museum en geniet van virtuele museumtours.

Groninger Museum

Groningen, Groningen - Het iconische gebouw van het Groninger Museum bezoeken kan nog steeds. Het museum heeft meerdere 360 graden tours online gezet. Je wandelt door de Chihuly expositie en andere geliefde exposities die voorbij zijn, door Het Atelier en door De Ploeg collectie van het museum. Beweeg in de tour zelf door de zalen, bewonder kunst, lees achtergrondinformatie, beluister audiofragmenten en ga aan de slag met creatieve opdrachten.

Rijksmuseum Twenthe

Enschede, Overijssel - Verken Rijksmuseum Twenthe met een virtuele tour in 360 graden. De tour brengt je door de Schatkamers van het museum. Bewonder digitaal het poppenhuis van Anna Maria Trip in de zilverschatkamer, bekijk impressionistische landschappen van onder anderen Monet in de landschappenschatkamer en zoom in op prachtige portretten. Handig: in elke ruimte wordt er uitleg gegeven over waarom de museumzaal en de collectie in de zaal zo bijzonder zijn. Deze info is te herkennen aan een aanklikbare 'i'. Je kunt 'm dus ook overslaan.

De Pont Museum

Tilburg, Noord-Brabant - Genieten van de collectie van De Pont is altijd mogelijk, dankzij filmpjes en foto's online! Op het online platform DE PONT CHANNEL neem je een kijkje achter de schermen van het museum. Bewonder alle tentoonstellingen en kunstwerken van de afgelopen jaren in het archief, ga op bezoek in het atelier en laat je meevoeren door een van de kunstige audiotours.

Forteiland Pampus

Muiden, Gooise Meren, Noord-Holland - Tja, nu wel allemaal voor Pampus liggen is het thuismuseum van Forteiland Pampus ineens wel heel toepasselijk. Je kunt zelf virtueel over het eiland ronddwalen en een andere kant van Pampus leren kennen in de vlogs. Ook leuk: een tour met gids, waarbij je over het fort én de omgeving vliegt, en afdaalt waar je wilt. De gids vertelt je leuke weetjes over waar je bent geland.

Louwman Museum

Den Haag, Zuid-Holland - Dwaal virtueel van zaal naar zaal, bekijk de leuke en leerzame video's over oldtimers en leer alles over alle auto's in het Louwman Museum. Op die manier kun je toch nog de 275 klassieke auto's in het museum bewonderen. Ontdek de verhalen en unieke historie achter de antieke voertuigen. Op de museumwebsite is ook een legenda te vinden. Zo kun je alle weetjes over welke auto dan ook opspeuren. Op jaartal, stijl, merk; je kunt het zo gek niet bedenken of het staat ertussen.

De Museumfabriek

Enschede, Overijssel - Ga vanuit huis op reis door de Wunderkammer in De Museumfabriek. Maak een avontuurlijke virtuele tour door de de spannende collectiepresentatie en maak kennis met de wonderen van de wereld. Zo ontdek je dat het gigantische skelet van een mammoet verrassend veel lijkt op het skelet van de mens. Reis door het donker, bewonder de beroemde kevercollectie en kijk waar wereldreizigers naartoe reisden - en welke bijzondere items ze mee naar huis namen. De museumwebsite staat ook vol leuke thuisopdrachten.

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

Hoorn, Noord-Holland - Een ritje in de prachtige historische stoomtrams van Museumstoomtram Hoorn-Medemblik zit er even niet in. Dus brengt het museum z'n stoomtramtochten bij je thuis! Op het YouTube-kanaal van Museumstoomtram staan video's van het museum over de stoomtram. Zo kun je virtueel toch nog meerijden en meer leren over hoe het reizen er vroeger aan toeging. Daarnaast levert het ontspannende plaatjes op, heerlijk om naar te kijken!

Je kunt nog veel meer musea virtueel bezoeken. Bekijk alle online musea in ons overzichtsartikel.
Foto 2. Reis virtueel mee met de Museumstoomtram via de video's op hun YouTube kanaal. Foto: Museumstoomtram Hoorn-Medemblik.

Laatst gewijzigd: 2021-12-23 14:51:55 · Gepubliceerd: 14 april 2020 - 1271

Activiteiten Forteiland Pampus

Nu te bezoeken

Het Verhaal van Pampus Muiden

 
Benieuwd naar het leven van de Pampus-soldaten en hoe alles reilde en zeilde in het fort? Bewandel de belevingsroute van Het Verhaal van Pampus en je bent dichter bij de geschiedenis dan ooit.

Binnen enkele weken te bezoeken

Kom voor een exclusief kijkje in de kelder!


Een unieke kans met een rondleiding en een kijkje achter de schermen op Pampus. Daarna samen aan tafel voor een eilandmaaltijd! Op vrijdagavond 12 april en zaterdagmiddag 13 april. Boek nu via...