Drie gave nieuwe escaperooms brengen het avontuur bij je thuis

Escaperooms | Nieuws door

Verraad, inbrekers en een reddingsactie

30 april 2020 Opmerkelijk Landelijk Stort je thuis in het avontuur met drie nieuwe online escaperooms! Probeer de inbraak bij zes musea te voorkomen, ga op reddingsactie in een fort of ontdek een groot verraad in het verleden. Zet je hersens maar aan het werk, want met deze drie spannende avonturen ben je wel even zoet.

Foto 1. Speel de spannende nieuwe digitale escaperoom van Museum Escape Online. Foto: Museum Escape Online

Bescherm zes musea tegen inbrekers

Gezocht: ethische hackers die de beveiliging van zes musea willen testen. Die moet tip top in orde zijn omdat enkele schurken plannen hebben in te breken in de gesloten musea. Ben jij de persoon voor de job, meld je dan aan bij De Vacature, de online escaperoom van Museum Escape Online. Vorm een team met je huisgenoten, of werk samen met je vrienden via een video call en ga aan de slag. Maar pas op: niets is wat het lijkt! De escaperoom is gemaakt in samenwerking met zes echte musea, waardoor het lijkt of je via de bewakingscamera's daadwerkelijk bij ze naar binnen kijkt. Je moet heel wat puzzels oplossen om het spel tot een goed einde te brengen, dus maak je borst maar nat. Dit is een escape spel zonder tijdlimiet, je kunt er zo lang over doen als je zelf wilt. Ook geschikt voor kinderen.

Reddingsmissie in een fort

De directeur van Fort Kijkduin is gevangen genomen door Lange Japie. Overal in het fort zijn aanwijzingen verborgen om hem te redden en het is aan jou en gids Marcel om die te vinden. Door de fraaie 360 graden fotografie is het net of je echt met hem door Fort Kijkduin loopt! Daardoor zoek je bij online escaperoom Bevrijd Fort Kijkduin naar clous zoals je dit ook in een gewone escaperoom zou doen. De raadsels en puzzels helpen je om steeds een kamer verder te komen, als je ze weet op te lossen en onderweg niet in de valstrikken trapt. Terwijl je van ruimte naar ruimte trekt ontdek je meteen van alles over de geschiedenis van het fort. Deze escaperoom is gratis, maar een donatie is zeer welkom. De escaperoom duurt anderhalf tot twee uur en is leuk voor kinderen vanaf acht jaar.

Wat gebeurde er op Nova Zembla?

Ook Escape Zwolle komt met een escapebeleving voor thuis: Nova Zembla: Het Verraeden Huys. In deze escaperoom reis je samen met Willem Barentsz, Jacob van Heemskerck en hun bemanning naar Nova Zembla. Alleen klopt er iets niet... Door de puzzels op te lossen ontdek je uiteindelijk het grote verraad. Dit is een pittige escaperoom met hoge moeilijkheidsgraad! Gelukkig kun je er zo lang over doen als je wilt en als het echt niet gaat hints vragen. Bij Het Verraeden Huys is een deel van het spel digitaal, het andere deel krijg je per post. Een belangrijker pakketje dan je op het eerste gezicht denkt, want naast de aanwijzingen voor het spel bevat het ook de eerste hints. Algemene tip voor deze breinkraker is om overal een hint in te zien en alles te ontcijferen wat je tegenkomt. Officiële tijd twee tot vier uur, maar er zijn groepen die twee avonden gezelligheid aan het spel beleven.

Ook voor thuis

Foto 2. Bescherm de schatten van zes musea in de escaperoom van Museum Escape Online. Foto: DagjeWeg.NL

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-04-30 20:07:18 · Gepubliceerd: 2020-04-30 15:21:33 - 523