Coronaproof uit eten: hier kan het

Reserveer een tafeltje op 1,5 meter in deze restaurants en cafés

Restaurants Nieuws door
Foto 1. In Dikke Dirck Amersfoort hangen de luchtballonnen boven je hoofd. Foto: Dikke Dirck Amersfoort © Nico Brons.

archief oud artikel 7 juni 2020 Toerisme Landelijk Buiten huis een vorkje prikken kan soms voelen als een mini-vakantie. Deze restaurants hebben allemaal iets extra's en zijn de moeite meer dan waard. Van een extra voordelig menu en een prachtig uitzicht tot gulle porties en een exotisch interieur. Hier aanschuiven is heerlijk!

Restaurant 't Nonnetje

Harderwijk, Gelderland - Restaurant 't Nonnetje is gevestigd in een prachtig monumentaal pand met een moderne, Zuid-Europese uitstraling. Hier een tafeltje bemachtigen vereist vroeg reserveren, want het restaurant is beperkt open, heeft twee Michelin sterren en nog best scherpe prijzen ook. Je kunt ook nog afhalen of laten bezorgen - zit je gewoon thuis van een sterrenmaal te genieten. Normaal gesproken is Restaurant 't Nonnetje in de zomer gesloten, maar in 2020 slaan ze de zomerstop over.

Chalet Bergrust

Maastricht, Limburg - Bij Chalet Bergrust is het niet alleen genieten van een lekker hapje en drankje. Het restaurant bevindt zich op de Sint-Pietersberg en biedt een prachtig uitzicht over Maastricht. Volgens insiders zelfs het mooiste uitzicht over Maastricht. Dubbel genieten dus! De naam komt ook niet uit de lucht vallen: bij Bergrust geloven ze dat eten een moment van rust en lekker bijkomen is. Telefoons weg, speciaalbiertje erbij en bourgondisch genieten van Limburgse lekkernijen.

Humphrey's Zwolle

Zwolle, Overijssel - Humphrey's heeft locaties door het hele land, met per locatie een andere interieurstijl. In Humphrey's Zwolle lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Kroonluchters, pluche stoelen, klassieke schilderijen en gotisch behang. Het interieur ademt de Franse sfeer van de Moulin Rouge. Art nouveau en weelderig maar toch ook Hollands gezellig. Geniet hier in een historisch pand aan de Melkmarkt in stijl van drie gangen vol culinaire klassiekers, voor een vaste prijs.

SurpriSeat

Utrecht, Rotterdam of Amsterdam - Geen idee wat er allemaal open is? Laat het voor je regelen. Geef een datum, eventuele dieetwensen en je voorkeur voor een stad door en SurpriSeat doet de rest. Zij matchen je voor een vaste prijs met het perfecte restaurant in Utrecht, Amsterdam of Rotterdam. Wat de pot schaft, is een geheim totdat je aanschuift bij je verrassingsdiner voor twee.

Happyhappyjoyjoy East

Amsterdam, Noord-Holland - Happyhappyjoyjoy is een hemel op aarde voor liefhebbers van de Aziatische keuken en cultuur. Asian streetfood en popcultuur komen hier samen in een explosie van smaak, kleur en muziek. De gerechten zijn klein, zodat je van alles wat kunt proberen tijdens één zit. Er zijn meerdere locaties in Amsterdam te vinden, die allemaal op reservering open zijn. Maar de leukste locatie is Happyhappyjoyjoy East, vlakbij het station. Hier zit namelijk een tuin bij waar je tussen de boompjes kunt aanschuiven, onder het geschitter van rode lampionnen.

Dikke Dirck Amersfoort

Amersfoort, Utrecht - Boven je hoofd zweven luchtballonnen, overal draaien radartjes en de muren zijn bekleed met retro tv's en radio's. Een interieur zoals bij Dikke Dirck Amersfoort kom je ergens anders niet snel tegen. Een badkuip als bank, provisorische details en mechanismes waar je naar blijft kijken en een menukaart waar je keuzestress van krijgt - in de meest positieve zin van het woord. Ze noemen zichzelf bourgondisch, met trots. Dus verwacht hier geen kleine porties! Bekijk hieronder de preview van het interieur. Het artikel gaat verder onder de video.

Ook lekker om te lezen

  • Sommige foodhallen zijn ook open of hebben speciale afhaalservices opgezet;
  • Zin om ergens anders uit eten te gaan of een terrasje te pakken? Bekijk meer restaurants en cafés.
Foto 2. Laat je koppelen aan het perfecte restaurant, door SurpriSeat. Vul je gegevens in en zij doen de rest. Foto: SurpriSeat.
Foto 3. Dineren in historische stijl bij Humphrey's Zwolle. Foto: Humphrey's © Magdalena Heijting, Studio Photoyou.

Laatst gewijzigd: 2020-09-02 10:04:35 · Gepubliceerd: 7 juni 2020 - 1653