Sfeervol en stijlvol slapen in het Zuiden

B&B's in Limburg, Noord-Brabant en Zeeland

Bed and Breakfasts Redactioneel door
Foto 1. Bourgondische adresjes in overvloed in eigen land, zoals Gasterie Lieve Hemel in Limburg. Foto: Gasterie Lieve Hemel.

17 juni 2020 bijgewerkt: 31 mei 2021 Toerisme Landelijk Weekendje weg? Boek eens een bed and breakfast in het Zuiden des lands. Hoe zuidelijker, hoe bourgondischer! Stijlvol en sfeervol overnachten en genieten van het goede leven. Dit zijn mooie slaapplaatsen in Noord-Brabant, Limburg en Zeeland. Weg in eigen land en toch volop dat bourgondische vakantiegevoel.

In de zevende hemel

SEVENUM, LIMBURG - Slapen, eten, wijnen: het kan allemaal bij Gasterie Lieve Hemel. Een stukje Frankrijk in Nederland, maar dan met een onmiskenbaar Limburgs sausje. Je hebt hier keuze uit verschillende gastenkamers, die allemaal even charmant zijn. Overdag wakker worden in rust en wandelen, fietsen en borrelen langs de Maas en 's avonds aanschuiven in de Lieve Hemel bistrobar voor een maaltijd en een goede Franse wijn. De wijnen komen écht uit Frankrijk en er worden hier volop Franse chansons gedraaid, voor het Zuid-Franse sfeertje.

Lekker slapen én eten

OTTERSUM, LIMBURG - Bij Logement de Reiziger ben je niet alleen welkom om te overnachten, je kunt hier aanschuiven bij de heer en dame des huizes. Gastheer en gastvrouw Ton Strien en Ulrike van Rijsewijk vinden een goed maal en een goed gesprek minstens zo belangrijk als een lekker bed. Aanschuiven kan, apart eten ook. Ze maken graag een biologisch driegangendiner voor je klaar, met regionale producten. De kamers zijn van alle gemakken voorzien die je van een B&B mag verwachten. In de omgeving geniet je vooral van pittoreske dorpjes en prachtige natuur.

Ontbijten met champagne

OEFFELT, NOORD-BRABANT - Guesthouse de Heide een B&B noemen, zou bijna oneerbiedig overkomen. Je hebt hier namelijk zoveel keuze! Overnacht in een suite, een lodge, een appartement of een B&B kamer. Alle slaapplekken zijn behoorlijk luxe. Zo kun je in plaats van een normaal ontbijt een extra uitgebreid of zelfs champagne ontbijt bestellen. En Guesthouse De Heide heeft massages, regendouches, een sauna, bubbelbad, pooltafel en nog veel meer voor je in petto. Hier overnachten voelt als echte verwennerij!

Samen het klooster in

BREDA, NOORD-BRABANT - Iets minder bourgondisch, maar daardoor niet minder leuk. Overnachten in Het Klooster Breda. Wat dan wel weer erg bourgondisch is: ze schijnen hier de lekkerste verse appeltaart van beneden de rivieren te maken. Je overnacht hier in een rijksmonument, een oase van rust en toch in het stadscentrum. Je slaapt in de bescheiden slaapkamers waar vroeger de paters verbleven. Inclusief ontbijt en op aanvraag is ook lunch mogelijk. De kloostertuin is een absolute aanrader, net als de appeltaart.

Bloemetjes buiten zetten

WALSOORDEN, ZEELAND - Een B&B aan het water, met genoeg ruimte voor rust, zowel binnen als buiten. Bed & Breakfast De Bloemfabriek is een bewust kindvrije bed and breakfast, dus het begrip 'rust' nemen ze hier erg serieus. Vroeger was De Bloemfabriek letterlijk een bloemfabriek, waar arbeiders tarwe tot bloem maalden. De industriële sfeer van vroeger zie je nu nog steeds in knipoogjes terug in het interieur. Je hebt keuze uit twee B&B kamers met een eigen badkamer, maar je kunt ook een hele etage huren als appartement als je écht alles over jezelf wilt hebben. Leuk: ze zijn hier trots op hun uitgebreide en typisch Zeeuwse ontbijt.

Logeren bij de Heeren

KERKWERVE, ZEELAND - Hoe bont en bourgondisch je het maakt, bepaal je bij Bed & Breakfast De Heeren Hoeve zelf. Ga je voor een bed and breakfast inclusief ontbijt of voor een gastenverblijf met eigen keuken? Het is maar net waar je de luxe van in ziet: een eigen keuken tijdens je verblijf of juist niet zelf hoeven koken. Laat je niet misleiden door de term B&B: de B&B's hier zijn ook complete huisjes. De Heeren Hoeve is deel van een boerderij tussen Kerkwerve en de oude vestingstad Zierikzee. Steden vol monumentale panden, gezellige restaurants en de Zeeuwse kust liggen op een paar minuten rijden afstand.

Foto 2. Geniet van een lekker ontbijtje na een overnachting in één van deze bijzondere B&B's. Foto: Pexels.
Foto 3. Overnacht in bijzonder B&B's. Bijvoorbeeld in een echt klooster, een oase van rust in hartje Breda. Foto: Het Klooster Breda.

Laatst gewijzigd: 2021-05-31 12:54:59 · Gepubliceerd: 17 juni 2020 - 1182