Waar zullen we heen? Leuke dagjes uit voor jongeren

Dagjes uit voor jongeren |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Leuke activiteiten en uitstapjes voor tieners

6 juli 2020 Toerisme Landelijk Met deze activiteiten en uitstapjes voor tieners komen tieners of gezinnen de vakanties en weekenden wel door. Leuk om als ouder en tiener te doen of om de pubers zelf te laten ondernemen.

Foto 1. In The Portal Sevenum komen virtuele games tot leven. Trotseer alle levels vol leuke uitdagingen. Foto: The Portal Sevenum.

Verwonder je in WONDR

Amsterdam-Noord, Amsterdam, Noord-Holland - Dompel je onder in de pop-up experience van WONDR. Dit museum is eigenlijk meer een kunstig speelparadijs voor volwassenen. Klim in schilderijen, dans onder een hemel van discoballen en duik in een bad vol marshmallows. Samen karaoke zingen, op de muren tekenen - yes, dat mag hier - en poseren bij leuke sets. Soms hangt er zelfs al een camera klaar. De foto's krijg je dan per mail binnen. Boek nu je tickets via DagjeWeg.NL Tickets!

Check meer Instagram-musea in Nederland.

Skate, step en cross erop los

Rotterdam, Zuid-Holland - Met wapperende haren zelf de halfpipe trotseren of kijken hoe andere durfals de show stelen? In het grote indoor skatepark Skateland Rotterdam vind je parcours voor ervaren skaters, beginners en alles ertussenin. In dit walhalla voor waaghalzen kunnen skaters, skateboarders, steppers en bmx'ers terecht. Echt nul ervaring maar wel een wens om te beginnen? Ook daar is een parcours voor, je bent niet de enige. Leuk weetje: het gebouw was vroeger een koffiefabriek.

Samen de wereld redden

Utrecht, Utrecht - Een dagje zombies verslaan, tikkende bommen net op tijd ontmantelen, banken beroven. Want ja, waarom niet? Bij VR Escape Room Time kan het allemaal. In virtual reality is immers zo'n beetje alles mogelijk. Hier wachten verschillende challenges, die je trotseert met een VR bril op maar wel in echte ruimtes. Een virtual reality beleving en escaperoom in één, waarbij je raadsels en puzzels oplost in werelden die dankzij VR net echt lijken.

Alles voor een adrenalinekick

Veenendaal, Utrecht - Waarom één ding kiezen om te doen als je ook meerdere leuke dingen tegelijkertijd kunt doen? Bij The Maxx heb je karten, jumpen, lasergamen, glowgolfen, poolen en een escaperoom onder één dak. Hoe meer je met elkaar combineert, hoe voordeliger alles als geheel is - soort stapelkorting dus. Je kunt hier ook borrelen en een hapje eten, om je dagje uit compleet mee te maken. Rondje karten, rondje drinken, potje glowgolf, portie nacho's. Klinkt goed!

To the beach op de fiets

Zandvoort, Noord-Holland - Zon, zee, strand en tandem! Ontdek de omgeving van Zandvoort met een picknickfiets, e-bike, tandem, skelter of Vespa van Behind The Beach. Je denkt misschien gelijk aan het strand en hordes dagjesmensen, maar je hebt ook prachtige natuur in de omgeving. Daar kun je onderweg wilde paarden, herten en konijntjes tegenkomen. En als je wel zin hebt in een duik, fiets je gewoon richting de zee. Leuk: je kunt er ook een puzzeltocht of picknickmand bij boeken. Bestel gemakkelijk je tickets.

Games IRL in The Portal Sevenum

Sevenum, Horst aan de Maas, Limburg - Virtuele games komt tot leven in The Portal Sevenum. In dit indoor speelparadijs slash stuntparadijs trotseer je meerdere werelden vol uitdagingen. Elke wereld is een level, dus als je alle kamers trotseert haal je meerdere levels en speel je deze fysieke game als het ware uit. Komen jouw game skills in real life ook van pas? Test het hier op de pumptrack, trampolines en freerunningbaan. Let op: dit uitstapje is teens only, ouders mogen ook niet blijven om te kijken.

Instagramparadijs Youseum

Amsterdam, Noord-Holland - Nog zo'n selfie-paradijs in hartje Amsterdam. In Youseum draait alles om jou als bezoeker. Want bezoekers spelen de hoofdrol in de collectie van dit kleurrijke museum! Dit pop-upmuseum zit vol selfie-waardige installaties die tot de verbeelding spreken. Levert niet alleen leuke kiekjes op, maar zet ook tot nadenken over maatschappelijke kwesties. Zo staat hier een schip dat letterlijk ten onder gaat in een zee van likes. Denk daar maar eens over na! #selfie: maak de leukste foto's! via DagjeWeg.NL Tickets!

Ontrafel de legende

Hoeven, Gemert-Bakel, Noord-Brabant - Pam, pam, pammm... Outdoor escape game Legenda Basilicae is een superspannend spel met de tijdsdruk van een escaperoom, maar dan in een eindeloze ruimte. Probeer binnen een uur een lokale legende te ontrafelen in de omgeving van een mysterieuze T-splitsing in Hoeven. Op locatie wacht iemand je op om je op gang te helpen. Dan volgt een avontuur vol spannende opdrachten en breinbrekers. Is jullie team snel en sluw genoeg om alles binnen de tijd te ontcijferen? Fijn: je kunt al vanaf twee personen meedoen.

Meer dagjes uit voor jongeren

Foto 2. Bij The Maxx in Veenendaal kun je van alles op één dag doen, zoals lasergamen. Foto: The Maxx.

Laatst gewijzigd: 2021-05-03 17:26:20 · Gepubliceerd: 6 juli 2020 - 6461